Με ευλάβεια, αλλά και με πυροτεχνήματα από το σπίτι, παρακολούθησαν οι πιστοί τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως το βράδυ του Μ. Σαββάτου 18/4/2020, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών σε όλες τις εκκλησίες της χώρας εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Το φως νικάει το σκοτάδι. Τίποτε πια δεν μπορεί να μας φοβίσει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Τις ευχές του στα μέλη της Αστυνομίας και του Λιμενικού, στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και στους ναυτικούς, μετέφερε μέσω ασυρμάτου το βράδυ  του Μ. Σαββάτου ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές έχουν την στήριξη όλων μας.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο πρωθυπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Το φετινό Πάσχα βιώνουμε μία νέα κατάνυξη. Μία άσκηση αναστοχασμού για την απελευθέρωση «εκ της δουλείας του αλλοτρίου», όπως λέει ο ψαλμός. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ προχώρησα σε δικές μου, προσωπικές σκέψεις και αναθεωρήσεις. Γιατί η ατομική πρόοδος έρχεται μέσα από δοκιμασίες. Όταν αναμετριόμαστε με το απρόοπτο και αντιπαλεύουμε καταστάσεις που δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Το φως της Ανάστασης θα φωτίζει το δρόμο μας μέχρι η ζωή να επιστρέψει, βήμα-βήμα, στους κανονικούς της ρυθμούς.

Μέχρι τότε, ας μη βάλουμε σε κίνδυνο όσα μας έκαναν παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Σεβόμαστε τους ειδικούς, πειθαρχούμε στους κανόνες. Κάνουμε, με άλλα λόγια, την αγωνία μας αγώνα. Και μετατρέπουμε τους πρόσκαιρους περιορισμούς σε φωτεινούς προορισμούς.

Γιορτάζουμε το Πάσχα στο σπίτι. Αλλά με το βλέμμα στην Αναγέννηση που έρχεται!

Χριστός ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χαρά και πάνω απ’ όλα υγεία».

Η ζωή θα νικήσει, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, και η πατρίδα μας θα ξαναβρεθεί στον δρόμο της Ανάστασης, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις 10.30 το πρωί θα επισκεφθεί το συντονιστικό του ΕΚΑΒ.

Την αισιοδοξία πως σύντομα θα επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητα, εκφράζει η Φώφη Γεννηματά.

Να βγει ο λαός όρθιος απ` αυτή την περιπέτεια, ευχήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος διαμήνυσε πως μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σχετική είδηση: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!- Στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα
Επόμενο άρθροΈφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως