Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κλείνει τρία χρόνια ενεργής συμμετοχής στην Ημέρα #NotFoundDay. Περισσότερες από 120 εκατομμύρια διαδικτυακές «αφίσες» εξαφανισμένων παιδιών έχουν κοινοποιηθεί χάρη στην εφαρμογή «NotFound» του χαμόγελου του παιδιού. «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διάφορα για κάθε παιδί που εξαφανίζεται», σημειώνει το: «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη σημερινή ημέρα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (Missing Children Europe), της οποίας ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως επίσης και συνεργαζόμενος φορέας της πρωτοβουλίας Notfound στην Ελλάδα, προτρέπει τους κατόχους ιστοσελίδων και τις εταιρείες να βοηθήσουν το έργο του οργανισμού και να συμβάλουν στην προσπάθεια εντοπισμού των εξαφανισμένων παιδιών «κατεβάζοντας» με απλό και πρακτικό τρόπο την έξυπνη τεχνολογική εφαρμογή NotFound.

Μέχρι στιγμής 6.300 ιστότοποι σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ενώ έχουν προβληθεί περισσότερες από 120 εκατομμύρια αφίσες με φωτογραφίες αγνοούμενων παιδιών.

Η ψηφιακή εφαρμογή Notfound είναι ένας εύκολος και χωρίς κόστος τρόπος όπου οι κάτοχοι ιστοσελίδων μπορούν να μετατρέψουν τις μη λειτουργικές σελίδες με ένδειξη «Σφάλμα 404» σε αφίσες με συγκεκριμένες πληροφορίες εξαφανισμένων παιδιών.

Η διαδικτυακή εφαρμογή NotFound λειτουργεί παγκοσμίως με την ενσωμάτωση γεω-εντοπισμένης τεχνολογίας, οπότε οι χρήστες παρακολουθούν τις λεπτομέρειες των εξαφανισμένων παιδιών στην περιοχή τους. Η επαναχρησιμοποίηση των σελίδων 404, των κατόχων ιστοσελίδων και των εταιρειών μπορεί να προσεγγίσει χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορεί να διαθέτουν χρήσιμες πληροφορίες που θα συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών.

«Χάρη στις αχρησιμοποίητες σελίδες NotFound έχουν προβληθεί εκατομμύρια φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών. Το Χαμόγελο του παιδιού κάνει έκλυση στους διευθυντές εταιρειών και τους υπεύθυνους διαδικτύου να εγκαταστήσουν την εφαρμογή #NotFound στις ιστοσελίδα τους καθώς η απλή αυτή ενέργεια παρέχει τεράστιες δυνατότητες εντοπισμού των εξαφανισμένων παιδιών» τονίζει η Heidi De Pauw – CEO του Οργανισμού Child Focus.

«Με μικρά βήματα επιτυγχάνονται μεγάλοι στόχοι. Οι εξαφανίσεις είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Όλοι μπορούμε και οφείλουμε να βοηθήσουμε. Ας μην μένουμε αμέτοχοι, όταν αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι τόσο απλό, ανέξοδο και ταυτόχρονα κρίσιμο: από μία φωτογραφική αναγνώριση στο διαδίκτυο, μπορεί να σωθεί μία ζωή που κινδυνεύει! Δεδομένου ότι τη φετινή χρονιά ο ιστότοπος notfound.org έχει ανανεωθεί με νέες πιο σύγχρονες απεικονίσεις των αγνοούμενων παιδιών, σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να περιηγηθείτε στη νέα ιστοσελίδα του notfound.org» δήλωσε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με ποιους τρόπους μπορεί να συμβάλλει κάποιος σ’ αυτή την προσπάθεια:

i) Αν κάποιος έχει μια ιστοσελίδα, κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή Notfound.org. Αν δεν έχει κάποιος ιστοσελίδα, αλλά γνωρίζει κάποιον που έχει, τον ενημερώνει για την ύπαρξη της ψηφιακής εφαρμογής.

ii) Κοινοποίηση της πληροφορίας για την ψηφιακή εφαρμογή Notfound.org κάνοντας tweet για την Ημέρα #NotFoundPledge και ενθαρρύνοντας περισσότερες ιστοσελίδες να την χρησιμοποιήσουν.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξουδετερώθηκε νάρκη στον Διρό από ομάδα των Υποβρυχίων Καταστροφών (video)
Επόμενο άρθροΚαρδίτσα: Χωρίς πόσιμο νερό – Εμφιαλωμένα, συσσίτια και κλινοσκεπάσματα στους πληγέντες (video)