Ήταν 11 Ιουνίου 2013, όταν ο τότε αρμόδιος Υπουργός Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας η ΕΡΤ θα έκλεινε οριστικά και οι 2.656 εργαζόμενοί της θα απολύονταν.
Λίγο πριν τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου διεκόπη η εκπομπή σήματος από τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες σε όλη την Ελλάδα με την επέμβαση των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης σε κάποιους πομπούς. Το αναλογικό σήμα διεκόπη τις 22:54, το ψηφιακό στις 23:12 και το ραδιοφωνικό στις 23:22.
Η ΕΡΤ επανήλθε μαζί με τα κανάλια: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos 93.6, ΕΡΑ Σπορ, η Φωνή της Ελλάδας, τον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (102 FM, 95.8 FM) και τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της στις 11 Ιουνίου 2015.

Το τρίτο κανάλι της ΕΡΤ, η ΕΡΤ3, η οποία δε σταμάτησε να εκπέμπει από την ημέρα του κλεισίματος του φορέα, επανήλθε στις πανελλαδικές συχνότητες της ΕΡΤ και αυτή με νέο πρόγραμμα, στις 29 Ιουνίου 2015.
Η ΕΡΤ Ιωαννίνων συνέχισε να εκπέμπει καθ’ όλη τη διάρκεια της «μαύρης» διετίας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧ. Τερζίδης:Η χώρα μας είναι μια από τις τελευταίες χώρες που στερείται Κτηματολογίου
Επόμενο άρθροΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ