Την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους (2020) προανήγγειλλε η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, προσδιορίζοντας τον επόμενο στόχο της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα και την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όρισε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών της κυβέρνησης Ζάεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να δούμε πού ήμασταν πριν έναν χρόνο και πού είμαστε τώρα, κάνοντας κάποιους επίπονους συμβιβασμούς. Δεν έχω αμφιβολία ότι τον επόμενο χρόνο, θα είμαστε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

 

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ευελπιστώντας ότι τον ερχόμενο Ιούλιο, και μετά τη συμφωνία στο γενικό πλαίσιο, με τις Βρυξέλλες, θα ξεκινήσουν και επισήμως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους και να ακολουθήσει η κίνηση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠτώση για το Γενικό Δείκτη
Επόμενο άρθροΈνταξη στο δίκτυο Venetian Cultural Route