Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 15:00

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έκλεισαν θριαμβευτικά την πορεία της Ελλάδας στη φάση των ομίλων του United Cup και παρέμειναν αήττητοι σε μονό και διπλό.

Το πανίσχυρο δίδυμο λύγισε με 6-3, 6-2 σε 67 λεπτά τους Φλίπκενς/Γκερτς και η ελληνική ομάδα κέρδισε τη διήμερη αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο με 4-1.

Η θέση στον τελικό του Περθ είχε εξασφαλιστεί από νωρίς με τη νίκη της Σάκκαρη κόντρα στην Ελίζ Μέρτενς, αλλά ο Στέφανος Σακελλαρίδης και το μεικτό όχι μόνο έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση, αλλά βελτίωσαν και το ρεκόρ στα γκρουπ (8-2).


Και αυτό μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο σε περίπτωση ήττας στον τελικό (από Κροατία ή Γαλλία), καθώς στην τετράδα περνάει και η φιναλίστ των πόλεων με το καλύτερο ρεκόρ στις τρεις μονομαχίες της. 

Στέφανος και Μαρία «έσπασαν» τους Βέλγους στο 4-3 και στη συνέχεια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σέρβιρε με επιτυχία για το πρώτο σετ, ενώ το μπρέικ δεν άργησε να έρθει και στο δεύτερο σετ. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε αρχικά με 2-1 και στη συνέχεια σημείωσε και νέο μπρέικ για να περάσει μπροστά με 5-2.

Οι μπάλες πέρασαν στη συνέχεια στα χέρια της Μαρίας και εκείνη, έστω με αρκετή δυσκολία (το Βέλγιο είχε δύο μπρέικ πόιντ), έκλεισε τον αγώνα, αλλά και το εξαιρετικό διήμερο της Ελλάδας.

Πηγή: SDNA


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 15:00

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Νέος Πάτσης για την ΝΔ ο Θ. Χειμάρας» – Επίθεση στον Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Αδέλφια 2 και 3 ετών διακομίστηκαν με σοβαρή δύσπνοια