Ο διεθνής οργανισμός ICERTIAS ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, διαθέτει προς τις εταιρείες το βραβείο πιστοποίησης Customers’ Friend. Πρόκειται για μια διεθνή πρακτική που πρωτοεμφανίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 2014 και είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

 

O ICERTIAS, έχοντας ως σκοπό να αναβαθμίσει και να ανασχεδιάσει το βραβείο Customers’ Friend, πραγματοποίησε έρευνα η οποία οδήγησε σε ένα κυρίαρχο συμπέρασμα: Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έφτασε το 87% των ερωτηθέντων καταναλωτών, δήλωσαν ότι προτιμούν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από εταιρείες οι οποίες θα έχουν διακριθεί με το βραβείο Customers’ Friend.

Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από μια σειράς 24 επιμέρους ερευνών, σε συνάρτηση με την ιδέα του επανασχεδιασμού του βραβείου ICERTAS Costumers’ Friend, που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 12.368 καταναλωτών σε 60 χώρες το 2018 (από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2018) από τον διεθνή οργανισμό ICERTIAS – International Certification Association GmbH, με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Οι μελέτες επανασχεδιασμού του σήματος Costumers’ Friend, καθώς και το σύνολο των σχετικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Διεθνής Κώδικας Ερευνών Αγοράς, που αναγνωρίζεται από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) και την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Δημοσκοπήσεων (ESOMAR).

Βάσει των παραπάνω, περισσότεροι από 12.000 influencers από τις πέντε ηπείρους, συνέβαλλαν στο σχεδιασμό του μεταλλίου ICERTAS Costumers’ Friend, επιλέγοντας μεταξύ 13 προτάσεων. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εμφανές στο νέο μετάλλιο που αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών, προσελκύει την προσοχή και ενθαρρύνει την περαιτέρω εμπιστοσύνη των πελατών.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠληρωμές 1,6 εκατ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Επόμενο άρθροΣτο τελικό στάδιο το ν/σ με τις αλλαγές στο νόμο περί προμηθειών