Στο άρθρο του BBC περί “μακεδονικής μειονότητας” αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

 

“Δεν μπορούμε να το περάσουμε σαν να μην συνέβη. Η απάντηση δε που έχει δοθεί, η οποία έχει δοθεί στη ΝΔ και όχι στο BBC, δεν μπορεί να καλύψει αυτό το οποίο συμβαίνει, διότι το BBC δεν λέει ποτέ τυχαία κάτι. Δεν πρόκειται για ένα blog, αυτά ήταν αναμενόμενα. Όταν στις 14 Δεκεμβρίου εγώ από το βήμα της Βουλής προειδοποίησα ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, μπήκε στην αίθουσα ο κ. Βούτσης και από έδρανο μου ζήτησε να διαγραφεί αυτό που είπα από τα πρακτικά. Φυσικά, δεν δέχτηκα να διαγραφεί διότι πρέπει να υπάρχει γραμμένη αυτή η προειδοποίηση. Τα γνώριζαν αυτά πριν από την ψηφοφορία, πριν από την κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας”, δήλωσε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε:

 

“Μιλούν για εθνική γραμμή, ωστόσο δεν μας λένε αυτή η εθνική γραμμή περιλάμβανε και όνομα και γλώσσα, και ταυτότητα και αυτοπροσδιορισμό και πρόσβαση στη θάλασσα και αλλαγή στα σχολικά βιβλία; Όχι ποτέ δεν περιλάμβανε κάτι τέτοιο η εθνική γραμμή. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή των Σκοπίων. Αυτή τη στιγμή ο Ζάεφ έχει κερδίσει ότι ακριβώς ζητούσε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο Γκρουέφσκι και το κομβικό σημείο είναι ο αυτοπροσδιορισμός. Η συμφωνία επιτρέπει αυτοπροσδιορισμό”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙσχύει ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό;
Επόμενο άρθροΞεκινά μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ