Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 21:48

Οι πρώτες, πολύ σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, άρχισαν πλέον να κάνουν την εμφάνισή τους στο γαλλικό ποδόσφαιρο, με την πλειοψηφία των κλαμπ της Ligue 1 και Ligue 2, να είναι στα πρόθυρα… νευρικού κλονισμού.

Αιτία είναι η απόφαση του Canal+, του καναλιού που έχει εδώ και πολλά χρόνια τα τηλεοπτικά πρωταθλήματα των δύο πρώτων κατηγοριών του γαλλικού ποδοσφαίρου, να μην τηρήσει όσα αναφέρει η σύμβαση με τη LFP και να μην πληρώσει στις 5 Απριλίου την επόμενη δόση, ύψους 110 εκατ. ευρώ προς τις ομάδες, λόγω της διακοπής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας.

Όπως ανέφερε με επιστολή του προς της Λίγκες και τις ομάδες, ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Canal+, Μαξίμ Σααντά «…αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης».

Τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ο κύριος πόρος των συλλόγων της Γαλλίας και φτάνουν από το 36% έως 47% του ετήσιου μπάτζετ των περισσότερων ομάδων, ωστόσο πλέον η όλη διαδικασία «απειλείται» σοβαρά. Κι όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ακόμη κι αν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, δεν είναι καθόλου δεδομένου πως το Canal+ θα εξοφλήσει το σύνολο των 759 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για την εφετινή σεζόν για τις δύο κατηγορίες της Γαλλίας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 21:51

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠοια καραντίνα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Επόμενο άρθροΕις υγείαν των…..κορό’ι’δων.