Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 23:47

Το «Project Big Picture» με πλήρη αναδιάρθρωση της δομής και των οικονομικών δεδομένων του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο προωθήθηκε από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ κι απορρίφθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/10) από τα κλαμπ της Premier League, εξακολουθεί να συγκεντρώνει πάνω του αρνητικά σχόλια.

Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Ραλφ Χασενχούτλ, σε δηλώσεις του την Πέμπτη (15/10) τόνισε πως εάν προχωρούσε το συγκεκριμένο σχέδιο, η Premier League θα εξελισσόταν σε μία πολύ… βαρετή Λίγκα κι εκπλήξεις σαν κι αυτή της Λέστερ της σεζόν 2015/16, θα ήταν αδύνατο να επαναληφθούν.

Ανάμεσα στις προτάσεις που είχαν κατατεθεί, ήταν η αύξηση της χρηματοδότησης για τους 72 συλλόγους της English Football League (EFL), ωστόσο, ο Αυστριακός τεχνικός τόνισε πως τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά για τους συλλόγους, που δεν θα είναι πλέον φιλοδοξίες να προσεγγίσουν την ελίτ.

«Όλο αυτό δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη, γιατί μπορεί να παίρνεις αμέσως λίγο περισσότερα χρήματα ή ένα καλύτερο πλεονέκτημα για τον εαυτό σου, αλλά στο τέλος η όλη διαδικασία καταλήγει σε ένα πρωτάθλημα, που ίσως θα έχει μόνο έναν πρωταθλητή για τα επόμενα εννέα χρόνια, όπως γίνεται στη Γερμανία ή στην Ιταλία» τόνισε ο 53χρονος τεχνικός.

«Για μένα, όλο αυτό είναι βαρετό, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην Premier League είναι ότι έχουμε κάθε δύο, τρία χρόνια έναν νέο πρωταθλητή. Μία νέα “Λέστερ” δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να προκύψει στο πρωτάθλημα με αυτές τις αλλαγές. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι ομάδες είδαν ότι είναι καλύτερο να παραμείνουμε σε αυτό που έχουμε κάνει εδώ στην Αγγλία. Ο λόγος που η Premier League είναι τόσο δημοφιλής, είναι επειδή είναι η πιο ανταγωνιστική στον κόσμο. Αποτελέσματα σαν το 7-2 της ‘Αστον Βίλα εναντίον της Λίβερπουλ, είναι αυτό που κάνει αυτό το πρωτάθλημα τόσο ενδιαφέρον».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 00:06

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔικαίωση του ΙΣΑ από το ΣτΕ για το σύστημα παραπομπών των ασθενών
Επόμενο άρθροΑπώλειες μετά την άνοδο της ανεργίας