Χειρόφρενο έχουν τραβήξει σήμερα τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με αντικείμενο – όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους – «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

 

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, σήμερα θα εκτελούνται μόνο συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας».

 

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών».

 

Καλεί παράλληλα τις ηγεσίες των κομμάτων, τους βουλευτές, την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς «να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης».

 

Από την πλευρά της, η διοικήση του ΟΑΣΘ υποστηρίζει ότι με την τροπολογία «δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα, ούτε τίθενται σε αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν ως έργο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι δε υπεραστικές πρέπει να αποκτήσουν προδιαγραφές που αναλογούν σε απομακρυσμένες περιοχές των 30, 40 έως και 90 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΗ ΕΕ προσπαθεί να κρατήσει «ζωντανή» τη Συμφωνία των Πρεσπών