Σε κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ανατολικό, δυτικά της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε το πτώμα του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού από το Ωραιόκαστρο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το 2016. Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει σε 46χρονο κτηνοτρόφο και έμπορο κρεάτων, που προσήχθη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αφού ομολόγησε και μάλιστα περιέγραψε ότι έβαλε και τόνους κοπριάς για να καλύψει τα ίχνη.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα του 59χρονου εντοπίστηκε θαμμένο σε βάθος περίπου τριών μέτρων, μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016. Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του όχημα. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του ίδιου και του αυτοκινήτου του. Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του οι οποίες όμως όλο αυτό το διάστημα δεν καρποφόρησαν.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, με την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της.

Η πρότασή όμως δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου.

Ο φάκελος άνοιξε και πάλι με νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών, αφού κατά την κρίση του αντεισαγγελέα Εφετών, ο 59χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάστηκαν κατά την έρευνα των διωκτικών Αρχών ήταν o 46χρονος, στην κτηνοτροφική μονάδα του οποίου εντοπίστηκε τελικώς το πτώμα του Δημήτρη Γραικού. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με τον 59χρονο, ενώ, πριν ομολογήσει, ισχυριζόταν ότι ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον επιχειρηματία.

Η υπόθεση παρέμενε γρίφος επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές Αρχές. Ο Δημήτρης Γραικός από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016. Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του ίδιου και του αυτοκινήτου του.

ΕΡΤ3/Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Δ.ΕΣΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΣτάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ