Μοιράσου το άρθρο:

Τραγικός ο απολογισμός του σημερινού ναυαγίου ανοικτά της Λέσβου. Επτά νεκροί, εκ των οποίων δύο μικρά κορίτσια, ηλικίας 5-7 ετών, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά του Αιγαίου.

Η βάρκα με τους 64 επιβαίνοντες  μετανάστες αφρικανικής καταγωγής, ξεκίνησε τα ξημερώματα από τα δυτικά παράλια της Τουρκίας με προορισμό τη Λέσβου. Λίγο πριν τις 7 το πρωί εντοπίστηκαν οι πρώτοι ναυαγοί από Ολλανδικό πλωτό σκάφος της Frontex, 2,5 ανοικτά των Παμφύλων της Λέσβου.

Από τους 64, οι 7 βρήκαν τραγικό θάνατο και οι 57 διεσώθησαν από σκάφη του λιμενικού και της Frontex, που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή βάρκα που τους μετέφερε κόπηκε στα δύο ενώ οι μετανάστες δεν έφεραν κανένα σωσίβιο, παρά μόνο ελάχιστες μαύρες σαμπρέλες αυτοκινήτων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέσβου στη Μόρια, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν και την υποστήριξη ψυχολόγων. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΚΥΤ Λέσβου Γιάννης Μπαλμπακάκης,  οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα της “Ηλιακτίδας”.

Ο εγκληματικός τρόπος μετακίνησης από τα κυκλώματα διακινητών-σύγχρονων δουλεμπόρων, με τις ακατάλληλες πλαστικές βάρκες και με χωρίς κανένα μέσο διάσωσης, έχει πολλές φορές οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιπλή έρευνα για τις αναφορές Αγγελή και τις καταγγελίες Τουλουπάκη
Επόμενο άρθροΖήσης Μαμούρης: “Με γοργούς ρυθμούς η συνένωση του Π.Θ. με τα δύο ΤΕΙ”