Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα δίνεται παράταση 75 ημερών στην πληρωμή των τραπεζικών επιταγών.

«Το θέμα της ρύθμισης των επιταγών είναι πολύ σημαντικό γιατί στη χώρα μας, είναι δικό μας φαινόμενο αυτό, διακινούνται 80 δις. ευρώ σε μεταχρονολογημένες επιταγές κι όπως καταλαβαίνετε είναι ένας πολύ μεγάλος όγκος χρημάτων» είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου των εφοριακών υπαλλήλων Γιάννης Χατζησαλάτας.

Από την τροπολογία αυτή αναμένεται να επωφεληθούν αυτοί που έχουν εκδώσει τις επιταγές, είπε ο κ. Χατζησαλάτας και σημείωσε ότι προβλέπεται παράταση 75 ημερών στην πληρωμή των επιταγών, ανεξαρτήτως του πότε λήγουν. Οι επιταγές αυτές θα πρέπει να είναι από κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά 50%.

Προϋπόθεση είναι αυτός που έχει εκδώσει την επιταγή να την στείλει μέσα σε έξι ημέρες, από την έκδοση της απόφασης, με ηλεκτρονικό τρόπο στην τράπεζα.

Παράλληλα, αυτοί που θα έπαιρναν τα χρήματα από τις επιταγές, εφόσον αυτά υπερκαλύπτουν το 20% του τζίρου του 2019 των επιχειρήσεων τους, υπάγονται στο πάγωμα των φορολογικών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αυτές αναβάλλονται για τον τον Απρίλιο του 2021.

Δηλαδή, αυτοί που θα πληρώνονταν από τις επιταγές αυτές, παίρνουν ως αντιστάθμισμα το πάγωμα των φορολογικών και των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων μέχρι τον Απρίλιο του 2021, διευκρίνισε ο κ. Χατζησαλάτας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 17/2 η αναμέτρηση Ζενίτ-Παναθηναϊκός
Επόμενο άρθροΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου