Τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ από “ιπτάμενη πινακίδα” που έπεσε πάνω του εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων κατά την διάρκεια χθεσινού αγώνα της Super League, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

 

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ Αθηνών – Απ. Σμύρνης και θύμα ήταν το μέλος της ΕΦΕ και ελεύθερος συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παναγιώτης Μοσχανδρέου.

 

“Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που ήταν γνωστά τόσο στους υπεύθυνους του γηπέδου όσο και στην Super League, αλλά και στην Ε.Π.Ο., διαφημιστική πινακίδα ενός εκ των χορηγών του πρωταθλήματος «απογειώθηκε» από τον έντονο αέρα και προσγειώθηκε κυριολεκτικά πάνω στο συνάδελφό μας, ο οποίος βρισκόταν σε θέση προβλεπόμενη για φωτορεπόρτερ, όπως ορίζεται από τη Super League”, αναφέρεται στην ανκοίνωση.

 

Η ΕΦΕ διερωτάται “πώς, με επικίνδυνη αμέλεια, τοποθετούνται τέτοιες βαριές πινακίδες χωρίς την προβλεπόμενη στήριξη σε γήπεδο της κορυφαίας διοργάνωσης του επαγγελματικού Ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος;” και καταγγέλλει ότι “προφανώς και δεν υπήρξε καμία μέριμνα τόσο για την ασφάλεια των φωτορεπόρτερ όσο και των ίδιων των παικτών, παραγόντων και θεατών του αγώνα”.

 

“Θεωρούμε ότι τέτοιες τρισάθλιες συνθήκες σε ένα από τα κορυφαία, πιο σύγχρονα και κεντρικά γήπεδα της χώρας, δεν τιμούν την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου’, επισημαίνει η ΕΦΕ που καλεί τη διοργανώτρια αρχή, τη Super League, την ομοσπονδία ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, την πολιτεία, Υπουργείο Αθλητισμού και τη δικαιοσύνη, να πράξουν τα δέοντα για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

 

Τέλος, η καταγγελία κοινοποιήθηκε στις διεθνείς ομοσπονδίες τύπου και ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝα επιβραβευτούν οι συνεπείς δανειολήπτες
Επόμενο άρθροΕνισχύσεις 2,1 εκατ. σε δήμους που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα