Τρεις νέοι σταθμοί που ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό, οι “Αγία Βαρβάρα”, “ Κορυδαλλός” και “ Νίκαια” έρχονται να προσφέρουν σημαντική διευκόλυνση στις μετακινήσεις άλλων 63.000 επιβατών καθημερινά. Τα εγκαίνια γίνονται σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ στη διάθεση του κοινού θα τεθούν την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Παρακολουθείστε απευθείας την ΕΡΤ1

Οι τρεις σταθμοί βρίσκονται χωροθετημένοι στο τμήμα μήκους 7,5 χιλιομέτρων από την Αγία Μαρίνα -που τερματίζει τώρα η γραμμή 3 του Μετρό- μέχρι την Νίκαια.

Ο σταθμός Αγ. Βαρβάρα βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων κάτω από την πλατεία της Αγ. Βαρβάρας. Διαθέτει 3 εισόδους, με κυλιόμενες και σταθερές κλίμακες, οι δυο από αυτές επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και η τρίτη επί της πλατείας, όπως και ανελκυστήρα.

Ο σταθμός Κορυδαλλός έχει κατασκευασθεί, σε βάθος των 26 μέτρων, κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, με 2 στεγασμένες εισόδους, τη βόρεια που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Αγ. Γεωργίου και τη νότια που βρίσκεται επί της πλατείας. Χαρακτηριστικό του η ύπαρξη δυο φεγγιτών σχήματος κόλουρου κώνου στον άξονα του Σταθμού, επί της πλατείας για την είσοδο φυσικού φωτισμού στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.

Ο σταθμός Νίκαια χωροθετήθηκε κάτω από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, σε βάθος 22 μέτρων. Υπάρχουν 3 είσοδοι, οι δυο από αυτές στις πλευρές της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου και η τρίτη επί της πλατείας, στεγασμένη.

Και οι τρεις σταθμοί διαθέτουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει η Αττικό Μετρό το σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2022. Με την ολοκλήρωση του έργου και την προσθήκη των υπόλοιπων τριών σταθμών “ Μανιάτικα”, “Πειραιάς” και “ Δημοτικό Θέατρο” αναμένεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Η διαδρομή από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται με το μετρό σε μόλις 55 λεπτά, ενώ στο σταθμό «Πειραιάς» θα δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερα σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, συνενώνοντας λειτουργικά τις γραμμές 1 και 3 του μετρό, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την ήδη ολοκληρωμένη επέκταση του τραμ προς Πειραιά μήκους 5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμών με το λιμάνι.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑτομικά ρεκόρ από Κορακίδη και Παυλίδη
Επόμενο άρθροΗ κοινωνία απέναντι στη σεξουαλική βία –μέσα από τις 7.244 λέξεις μιας γυναίκας-θύματος