Τρεις υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές είναι μέχρι στιγμής οι διεκδικητές του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Ωστόσο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου  πλειστηριασμού που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση.

 

Η διαδικασία ρευστοποίησης, θα πρέπει νωρίτερα να προσπεράσει τον σκόπελο της αίτησης ανακοπής που κατέθεσε ομάδα μικροεπενδυτών της Folli Follie, η οποία πρόκειται να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

 

Συγκεκριμένα ομάδα 96 μικρομετόχων εμφανίζονται ως ανακόπτοντες (με βάση το άρθρο 936 παρ.1 του ΚΠολ.Δ) επικαλούμενοι τόσο την καταχρηστική στάση της Folli Follie έναντι τους, όσο και την εκτίμηση πως η «δίκαια» τιμή εκποίησης του εν λόγω ποσοστού αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ (έναντι 41.598.264,4 εκατ. ευρώ που ορίζεται στην προκήρυξη του πλειστηριασμού).

 

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, Γ. Κυριακόπουλο, η συγκεκριμένη «αποτίμηση» διατυπώθηκε  εξάλλου και από εκπροσώπους της FF, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τη συζήτηση του πρώτου αιτήματος υπαγωγής στο 106 α. Οι ανακόπτοντες, ωστόσο, δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού (πράξη που συνήθως υποστηρίζει την ανακοπή), γεγονός που ερμηνεύεται από νομικούς κύκλους περισσότερο ως μια προσπάθεια «κατοχύρωσης» δικαιωμάτων, παρά ως πράξη παρεμπόδισης του πλειστηριασμού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Zητείται Eλπίς» για την Eλλάκτωρ
Επόμενο άρθροTα 3+5 funds που «σπρώχνουν» σε AMK τις τράπεζες