Το 6ο Φεστιβάλ Βόλου μας αποχαιρετά για φέτος με ένα γαστρονομικό τριήμερο που υπόσχεται απολαύσεις.

Ένα φεστιβάλ που έχει απ’ όλα. Εικαστικές τέχνες, φωτογραφία, θέατρο, κινηματογράφο, χορό, μουσική και φυσικά, σε μια πόλη σαν κι αυτή, με αξεπέραστες πρώτες ύλες, δεν θα μπορούσε να λείπει και η γαστρονομία.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι διοργανωτές και φέτος για πρώτη φορά, έρχονται οι μέρες γαστρονομίας που συνδέουν τη γεύση με τον πολιτισμό. Το 6ο Φεστιβάλ Βόλου ενσωματώνει στις δράσεις του το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πηλίου και τις πρώτες τρεις μέρες του Οκτωβρίου, σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και στις παρυφές του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο, θα μας περιμένουν πολλές λιχουδιές.

Είναι η πρώτη φορά που η γαστρονομία εντάσσεται σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ κάτι που ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός.

Το πρόγραμμα υπόσχεται πολλά και το σίγουρο είναι ότι θα σας ανοίξει την όρεξη.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

Karaiskos Farm (2o χλμ Πορταριάς – Χανίων)

15:00 – 18:00

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πηλίου – Residency

Γνωρίστε εκθέτες με τοπικά προϊόντα και απολαύστε γευσιγνωσίες. Είσοδος Ελεύθερη.

ΜεΖέν (Αλοννήσου 8)

19:00 – 20:30 , 20:30 – 22:00 και 22:00 – 23:30 (3 ζώνες)

Το ΜεΖέν παρουσιάζει το Tsipouradical στον πεζόδρομο της Αλοννήσου και μεταμορφώνεται σε φουτουριστικό τσιπουράδικο. Ο σεφ του ΜεΖέν, που είναι και ο εισηγητής των ημερών γαστρονομίας, Γρηγόρης Χέλμης, σε ένα σκηνικό από το μέλλον εκείνη την ημέρα θα παρουσιάσει 7 μικρομερίδες «με» ή «χωρίς» και 7 μεζέδες/tapas από το αύριο, βασισμένους στους κλασικούς μεζέδες του ΜεΖέν αλλά και του Βόλου.

Το σκηνικό συμπληρώνει το Grooove bar, στην αυλή του EK hair studio που θα σερβίρει επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει. Ο γαστρονομικός θίασος θα δώσει τρεις παραστάσεις και ο διευθυντής φωτογραφίας, Στράτος Κουρλής θα φροντίσει για ένα εντυπωσιακό light show. Αυστηρά με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 2421 020844.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

Karaiskos Farm

10:00 – 20:00

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πηλίου – Residency

Ακόμη μια ευκαιρία να έρθετε κοντά στα τοπικά προϊόντα που παρουσιάζουν οι εκθέτες στην όμορφη φάρμα και να πάρετε μέρος σε γευσιγνωσίες. Είσοδος Ελεύθερη.

Bar – Fly

21:00 έως…

Φεστιβαλική περιήγηση στα “βραβευμένα” bar της πόλης, σύμφωνα με τον Κατάλογο του Αθηνοράματος 2020. Γνωρίστε τα Rednose Bar, Groove Bar και Grappa Wino. Είσοδος ελεύθερη.

 

Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Rubia Speciality Coffee Shop (Γκλαβάνη & Αλεξάνδρας)

10:30

Espresso από τον τόπο σου: Ώρα για καφέ με παρουσίαση μονοποικιλιακών arabica που ψήνονται και καβουρδίζονται στον Βόλο. Είσοδος ελεύθερη.

 

Karaiskos Farm

12:30

Ελαιόλαδο στις ρίζες: Ο Γιάννης Καρβέλας και ο Βασίλης Λεωνίδου μας εισάγουν γευστικά στον κόσμο του μαγνησιακού ελαιόλαδου. Degustation menu: 30€ / Παρακολούθηση εργαστηρίου: Δωρεάν.

 

Filippou Cafe Classique

17:00 Τα Βότανα του Πηλίου, παρουσίαση και δοκιμή από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Είσοδος ελεύθερη

 

Αίθριο, Συγκρότημα Τσαλαπάτα

19:30

Ντόπια Μπύρα με μεζέ: το closing party του Φεστιβάλ Βόλου υποδέχεται τον Δημήτρη Παμπόρη με την ομάδα του από τα εμβληματικά Thess Bao της Θεσσαλονίκης.

Το ιδιαίτερο αυτό γαστρονομικό πρότζεκτ με δύο σημεία παρουσίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άλλαξε το σκηνικό του street food στην συμπρωτεύουσα, δημιουργώντας Bao buns με δημιουργική διάθεση, υψηλή γαστρονομία στο χέρι και ελληνική ταυτότητα.

Ο Δημήτρης Παμπόρης, σεφ σε βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, έχει σχεδιάσει ένα ειδικό μενού για το πάρτυ, εμπνευσμένος από τον Βόλο και το Πήλιο.

Βao buns σπετζοφάι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, χοιρινό στη γάστρα, και ένα γλυκό με χαλβά Βόλου, αφρό κανέλας και μαρμελάδα κράνα, θα συνοδεύσουν Βολιώτικες μπύρες και θα φτιάχνονται ζωντανά σε ζώνες ανά ώρα. Μαζί με αυτό, ένα ειδικό street food menu από την ομάδα του Αίθριον θα συμπληρώσουν γαστρονομικά τις ντόπιες μπύρες και τις μουσικές της Ρουμπίνης Σταγκουράκη από τον Kosmos Fm. Degustation menu: 5€/μπύρα.

Προπώληση: Filippou Cafe Classique (Ερμού & Μπορελ), Μελάνι (Δημητριάδας 257), www.ticketservices.gr, τηλ: +30 24210 27077 και στο 2421 020844 (για το event στο ΜεΖέν), e-mail: [email protected].

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Συναγερμός για τα 32 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Νέα ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη – Φωτιές έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου