Μερίσματα σε τριμηνιαία βάση αρχής γενομένης από το α’ τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η εγχώρια τράπεζα της Βρετανίας, Lloyds Banking, σε μια κίνηση που έχει ως στόχο τη διανομή των κερδών στα 2,4 εκατ. μετόχους της σε πιο τακτική βάση και πιο αποτελεσματικά.

 

Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα θα πληρώσει τρία ισόποσα ενδιάμεσα μερίσματα για τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους, τα οποία θα ακολουθηθούν στη συνέχεια από ένα μεγαλύτερο – ανάλογα με τις επιδόσεις- μέρισμα κατά το δ’ τρίμηνο, όπως αναφέρει η Lloyds σε ανακοίνωση.

 

Αυτή τη στιγμή καταβάλλει μερίσματα δυο φορές τον χρόνο.

 

Η Lloyds πληρώνει από τα υψηλότερα μερίσματα στη Βρετανία και το 2018 διένειμε περί τα 4 δισ. στερλίνες στους επενδυτές της.

 

Κατέβαλε ένα συνολικό τακτικό μέρισμα 3,21 πένες ανά μετοχή – μέρισμα αυξημένο κατά 5% έναντι του 2017 και σκοπεύει να επιστρέψει 1,75 δισ. στερλίνες στους μετόχους της μέσω επαναγοράς μετοχών φέτος.

 

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εταιρειών του FTSE 100 μόνο 11 κατέβαλαν τριμηνιαίο μέρισμα το 2018, μεταξύ αυτών οι HSBC, Unilever, BP, GlaxoSmithKline, British American Tobacco, Imperial Brands, Land Securities και British Land.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα ελάφρυνσης είναι πλήρως κοστολογημένα
Επόμενο άρθροΣυνένοχη με τους Ρουβίκωνες η κυβέρνηση