Η Ryanair κατέγραψε το γ τρίμηνο του 2018 απώλειες για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, που οφείλονται στον ανταγωνισμό για την ευρωπαϊκή αγορά που υποχρέωσε την αεροπορική εταιρεία να μειώσει κι άλλο τους ναύλους της.

Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση του ρόλου του επικεφαλής διευθυντή Michael O’Leary, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε για μια πενταετία, μετά από την επώδυνη σύγκρουση με τα συνδικάτα την περσινή χρονιά.

 

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων αποκάλυψε ότι κατέγραψε απώλειες € 19,6 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους παρά την αύξηση κατά 9% των εσόδων σε 1,53 δισ. ευρώ. Η αναντιστοιχία μεταξύ απωλειών οφείλεται στ’ ότι ο μέσος ναύλος μειώθηκε κατά 6% και υπήρξε αύξηση στο κόστος προσωπικού.

 

Το έλλειμμα ήρθε σε μια εποχή τεράστιας αναταραχής στον κλάδο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών με τα αυξανόμενα έξοδα για καύσιμα και τους χαμηλότερους ναύλους να δημιουργούν έντονες πιέσεις σ’ έναν αριθμό αεροπορικών εταιρειών.

 

“Ενώ οι απώλειες € 20 εκατ. στο τρίτο τρίμηνο ήταν απογοητευτικες, είναι ανακουφιστικό τ’ ότι αυτό οφειλόταν εξ ολοκλήρου στους χαμηλότερους από τους αναμενόμενους αεροπορικούς ναύλους, ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν ένα ρεκόρ χαμηλών τιμών, κάτι που είναι καλό για την τρέχουσα και μελλοντική αύξηση της κυκλοφορίας”, δήλωσε ο κ. O’Leary.

 

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας παραδέχεται, τέλος, του ότι η ανασφάλεια που προκαλεί το Brexit ενδέχεται να επηρεάσει περαιτέρω τα κέρδη του. “Ενώ ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα κυριαρχήσει και θα οδηγήσει είτε σε καθυστέρηση στο Brexit, είτε σε συμφωνία για την 21μηνη συμφωνία μετάβασης που βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεωμ, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τις δραστηριότητες της Ryanair σε ένα περιβάλλον χωρίς συμφωνία”, αναφέρει η εταιρεία.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Στο ΚΙΝΑΛ βλέπουμε και τάσεις διάλυσης, οι οποίες θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα»
Επόμενο άρθρο“Κορυφαίος εργοδότης” στην Ελλάδα για 5η χρονιά η Παπαστράτος