Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου το πρωί της Πέμπτης (27/12) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν -ελαφρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ένας αστυνομικός κι ο νεωκόρος της εκκλησίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

 

Ο καντηλανάφτης, που βρισκόταν στον Ιερό Ναό εντόπισε ένα ύποπτο κουτί μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας και κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από το κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των αστυνομικών άνοιξε το κουτί.

 

Τότε, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός στο πρόσωπο, καθώς κι ο νεωκόρος.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open TV, μέσα στο κουτί, υπήρχε ρολόι, εκρηκτική ύλη και κάποια μπουκάλια, γεγονός που καταδεικνύει ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ έχει σπεύσει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

Αυτή την ώρα είναι ανοικτή η οδός Σκουφά, οι δρόμοι περίξ της εκκλησίας, καθώς και η οδός Τσακάλωφ και οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στον Ιερό Ναό, οι οποίοι είχαν κλείσει μετά το χτύπημα.

 

Στη Σόλωνος διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα κι όπως όλα δείχνουν, δεν υπήρξε.

 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο 401 Νοσοκομείο.

 

Κατά πληροφορίες φέρει εγκαύματα στα άκρα του και κάποια προβλήματα δύσπνοιας.

 

Ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και η κατάστασή του δεν εμπνέει κίνδυνο.

 

Πρώτη Καταχώρηση: Πέμπτη, 27. 12. 2018 – 07:59

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕτοιμάζουν προσφυγές οι απόστρατοι για τα αναδρομικά
Επόμενο άρθροΣτον γκισέ για 31 υποχρεώσεις χιλιάδες φορολογούμενοι και επιχειρήσεις