Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 28 ακριτικά νησιά της Ελλάδος την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
‘Ηδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέλυσαν και εξήγησαν τα μέτρα για την οικονομία και τα εργασιακά, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ.

Από τη φετινή χρονιά απαλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρότερων νησιών της χώρας με πληθυσμό έως 1.200 κατοίκους. Διευκρινίζεται ότι η απαλλαγή αφορά το κομμάτι της περιουσίας που βρίσκεται σε αυτά τα νησιά.

Παράλληλα, διευρύνεται και η απαλλαγή από εισφορά αλληλεγγύης, η οποία καταργείται και για τα εισοδήματα του 2020 πλην μισθών και συντάξεων.

«Μηδενίζεται η εισφορά αλληλεγγύης για ιδιωτικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες, εισοδηματίες και αγρότες», διευκρίνησε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για μέτρο που αφορά όλα τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο.

Ενίσχυση των εισοδημάτων θα προκύψει και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά 3 μονάδες. «Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών ενθαρρύνει επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, παρατείνεται έως το τέλος Απριλίου του 2021 ο μειωμένος ΦΠΑ 13% για τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια κινηματογράφου και τις μεταφορές.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία – Ποιά κλείνουν – Το πρωτόκολλο που ισχύει
Επόμενο άρθροΤ. Παναγιωτόπουλος: Τα σχολεία δεν κλείνουν έτσι εύκολα (video)