Αδυναμία να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας καταλόγισε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με φόντο το κύμα ακρίβειας που «σφυροκοπά» τη χώρα.

«Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία μάλλον θα αισθάνθηκαν ότι ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται σε ένα άλλο λαό, άλλη χώρα, άλλη κοινωνία. Μάλλον δεν έχει κατανοήσει όσα βιώνει σήμερα το μέσο ελληνικό νοικοκυριό» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για αμέριστε ευθύνες και προχειρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Κάθε φορά τα μέτρα που ανακοινώνει κρατάνε τρεις ημέρες. Και δεν φτάνει η προχειρότητα αλλά έχετε και την κατασκευασμένη προπαγάνδα να σας αποθεώνει» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε μια πλασματική εικόνα».

Ο ίδιος σχολίασε ότι «δεν είναι ανάπτυξη αλλά ανάκαμψη» αυτό που καταγράφεται, σημειώνοντας ότι «ξέρετε να πορεύεστε με δημιουργική λογιστική και ψέματα» και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές περί αυθόρμητης ρύθμισης της αγοράς».

Το τετράπτυχο

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αδυναμία του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες, κάνοντας λόγο για ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί τη συμπεριφορά της κυβέρνησης:

  • Έλλειμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης
  • Προχειρότητα
  • Εμμονή σε παρωχημένες οικονομικές συνταγές
  • Εθισμός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων

«Ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων»

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης έχετε αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν. Δεν έχουμε πια ΔΕΗ, το ‘Δ’ δεν υπάρχει, Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, χωρίς το ‘Δ» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι πρωταγωνιστεί σε ένα «ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων».

Η «κυβέρνηση των deals»

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές στο φως της ημέρας, ό,τι δεν κατάφεραν επειδή δεν το επιτρέψαμε εμείς, έρχεστε και το κάνετε σε μια νύχτα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το κάνετε σε μια νύχτα, το κάνετε νύχτα» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας:

«Το σχέδιο το δουλεύετε εδώ και 2 χρόνια, όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και απαξιώνατε τη ΔΕΗ. Το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε deals για τα εξοπλιστικά, deals για την ενέργεια, deals με την υγεία τους κλινικάρχες. Είστε η κυβέρνηση των deals».

Δείτε την ομιλία του

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Ποινική δίωξη στον δικηγόρο αρνητή
Επόμενο άρθροΝέο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα του Βόλου – Συστάσεις για την ερχόμενη Black Friday