Όπως είπε ο κ. Τσίπρας,  «απεμπολείτε  ένα διαπραγματευτικό χαρτί  που είναι η ετήσια ανανέωση της συμφωνίας ,και δεύτερον παραχωρείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι μας καλείτε  να ψηφίσουμε την ανανέωση της σύμβασης, κάνοντας δύο – όπως είπε – κολοσσιαίας σημασίας παραχωρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας,  «απεμπολείτε  ένα διαπραγματευτικό χαρτί  που είναι η ετήσια ανανέωση της συμφωνίας ,και δεύτερον παραχωρείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ – Aμοιβαία προστασία της εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλής

Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, είπε ότι «τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις  τις παραχωρείτε για να ενσωματωθούν στην πρώτη γραμμή των αμερικανικών σχεδιασμών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνει  λόγω των πολιτικών  σας μία πρωτοφανή λαίλαπα.

Θεωρώ, όπως είπε,  «ότι βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αφορά τη θέση της Ελλάδας και την εξωτερική πολιτική που πρέπει να ασκεί.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επικίνδυνη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Εγκαταλείπετε τις πάγιες θέσεις της χώρας σε σχέση με το ρόλο και της στρατηγικής ως πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜονεμβασιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους
Επόμενο άρθροΆγνωστος εξαπατά πολίτες χρησιμοποιώντας “δήθεν” προσωπικό e-mail του Αχιλλέα Μπέου – Απειλητικό το περιεχόμενο των μηνυμάτων