Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα και να έχουν ενισχυμένη παρουσία στα ΜΜΕ

Συνάντηση – συνεδρίαση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές καθώς και η συμβολή των ευρωβουλευτών στην εκλογική μάχη.

Εξορμήσεις στην Ελλάδα και παρουσία στα ΜΜΕ

Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES και σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου  ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των καθηκόντων τους στις Βρυξέλλες, να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Διαβάστε επίσης Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πόθεν Έσχες

Διαβάστε επίσης Τσίπρας στο PES: Η ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η δραστηριότητα στο ευρωκοινοβούλιο

Στη δίωρη συνεδρίαση βέβαια η κουβέντα δεν έμεινε μόνο στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αλλά επεκτάθηκε και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισαν πως οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της αριστεράς και τη  συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων, όπως, η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής, η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων, το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚΕΘΕΑ: Το αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού στον τομέα των εξαρτήσεων σε μαθητές
Επόμενο άρθροΚαινοτόμα προϊόντα στη μάχη κατά του παράνομου εμπορίου τσιγάρων