Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα πει να σε μια συμφωνία που «δένει τα χέρια» της

Την εμπρηστική ρητορική συντηρεί η Άγκυρα, στον απόηχο της επίθεσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ και λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της Ελλάδας για το ζήτημα της προμήθειας F-16 από την Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα προχωρήσει σε μία συμφωνία με τις ΗΠΑ «που δένει τα χέρια» της.

Στο στόχαστρο του Τσαβούσογλου το ελληνικό και αρμενικό λόμπι

Ειδικότερα, ανέφερε ότι, στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις για τα F-16, η Άγκυρα διαμηνύει ότι «δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία που δένει τα χέρια μας». «Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. ‘Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς’, ‘δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο’… Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Είπε επίσης ότι «γνωρίζουμε πως κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κορυφαία Business School της Γαλλίας
Επόμενο άρθροΤο όνομα του David Bowie θα βρίσκεται στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Λονδίνο