Κλιμακώνει την εμπρηστική ρητορική της η κυβέρνηση της Τουρκίας, ενώ φαίνεται πως στο κέντρο της επίθεσής τους είναι για ακόμα μία φορά το Καστελόριζο. Μετά τις απανωτές δηλώσεις που αμφισβητούν την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, υποστήριξε – μεταξύ άλλων – ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελόριζο.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τσελίκ ισχυρίστηκε, δε, ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας κι ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες.

«Κακώς οι Έλληνες θεωρούν απειλή την »Γαλάζια Πατρίδα»» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εμμένοντας στην τακτική της προαπαγάνδας.

Ισχυρίστηκε, όπως έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της.

Στην ίδια γραμμή τα τουρκικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζουν παράδοξο το γεγονός το Καστελόριζο να ανήκει στην Ελλάδα επικαλούμενοι τη χιλιομετρική απόσταση που το χωρίζουν από την Τουρκία.

Μπορούμε να πάμε κολυμπώντας

Ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ανέφερε ότι «κολυμπώντας μπορώ να πάω στο Καστελλόριζο; Ένας καλός κολυμβητής μπορεί. 2100 μέτρα από την Τουρκία».

Πρόσθεσε δε ότι «είναι παράδοξο αυτό το νησί να ανήκει στην Ελλάδα», ενώ ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εραϊ Γκιουτσουλέρ απάντησε ότι «οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες».

Περισσότερα σε λίγο…



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολιτική Προστασία: Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας
Επόμενο άρθρο«Όχι» από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ στο νέο μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων