«Δεν έχει κριθεί τίποτα για τις εκλογές»

 

«Μετά τον Καραμανλή πριν και τον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλω να είμαι δίκαιος, οι αρχηγοί που υπάρχουν στα κόμματα δεν έχουν καμία σχέση ούτε όσον αφορά τον δυναμισμό, ούτε όσον αφορά την αρετή και την τόλμη και τις απόψεις», είπε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στον στον ρ/σ Realfm 97,8.

 

«Σήμερα, εγώ πιστεύω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα για τις εκλογές… Δεν έχει κριθεί τίποτα γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει εύκολα ποιος έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ποιος εφάρμοσε αυτή την οικονομική πολιτική της λιτότητας που οδήγησε σε ύφεση και σε φτωχοποίηση και σε ανεργία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει κριθεί τίποτα κατά την άποψη μου, για αυτό και βλέπω και η ΝΔ άρχισε τελευταία λίγο να το κατανοεί αυτό, αυτή είναι η αίσθησή μου», σημείωσε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος.

 

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ ο κ. Τσοβόλας ανέφερε: «Συνεχίζει τα λάθη που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε συρρίκνωση, ενώ θα έπρεπε κάπως διαφορετικά να χειρίζεται το θέμα, αυτό που λέμε του προοδευτικού χώρου. Εγώ όταν είχα το ΔΗ.Κ.ΚΙ. και ήμουν πρόεδρος, το 2000 είχα εισηγηθεί στο συνέδριο του ΔΗ.Κ.ΚΙ. και είχα προωθήσει συγκεκριμένες συναντήσεις για τη συγκρότηση του λεγόμενου δημοκρατικού προοδευτικού και Αριστερού χώρου. Είναι η άποψη μου αυτή την οποία σταθερά έχω, χωρίς να ανήκω σε κάποιο κόμμα. Με είχαν πάρει τηλέφωνο, αλλά εγώ δεν θέλω να μπω στην ενεργό πολιτική. Εγώ συμφωνώ για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου του κεντροαριστερού».

 

Ερωτηθείς εάν βλέπει μία μετεκλογική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη πολιτικά και με βάση τον αριθμό των ψήφων, αλλά βέβαια βλέπω ότι πρέπει σε ισότιμη βάση να γίνει η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και με τα άλλα προοδευτικά κόμματα και κινήματα».

 

«Πιστεύω ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και για κάποια χρόνια ακόμη δυστυχώς δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική. Ναι μεν βγήκαμε από το πρόγραμμα αλλά είμαστε σε μία έντονη εποπτεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβόλας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
Επόμενο άρθροΑύξηση πωλήσεων και ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας το 2018