«Οι προοδευτικές δυνάμεις σε αυτό τον τόπο και όχι μόνο, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, συσπειρώνονται γιατί μπροστά τους έχουν δύο σημαντικές απειλές, το νεοφιλελευθερισμό που ταλαιπώρησε τόσα χρόνια και την Ευρώπη και ειδικά την χώρα μας, και δεύτερον το φάσμα της ακροδεξιάς» τόνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Γ. Παπαδάκη. «Ένα φάσμα ακροδεξιάς που δεν εκφράζεται μόνο από την Χρυσή Αυγή αλλά δυστυχώς εκφράζεται και από ένα μέρος δεξιών κομμάτων, όπως και εδώ στην Ελλάδα, γιατί αυτή την στιγμή βλέπουμε φαινόμενα τύπου Κουρτζ, Όρμπαν, Σαλβίνι και δυστυχώς και ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί σε πολλές περιπτώσεις αυτό το μέρος της συντηρητικής παράταξης στην Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Τόσκας, για να συμπληρώσει:

 

«Οι προοδευτικοί άνθρωποι, με τις διαφορές τους, με τα προβλήματα τους, με τις αντιπαραθέσεις, με τις μάχες που έχουν δώσει μεταξύ τους, δεν μπορούν να το ανεχτούν και για αυτό συσπειρώνονται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

 

Σε ερώτηση για το δίλλημα που έθεσε ο Γ. Ραγκούσης στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου «Τσίπρας ή Μαρινάκης», ο πρώην υπουργός εξήγησε πως «Με την έννοια της αντιπαράθεσης σε μια οικονομική ελίτ η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, μεγάλο μέρος της ενημέρωσης και προσπαθεί να επιβάλει την θέληση της προφανώς για τα δικά της συμφέροντα όχι για το καλό του τόπου, ναι ανταποκρίνεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην αντιπαράθεση στην οποία υπάρχει», ενώ χαρακτήρισε «λύση ανάγκης» την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ («προκειμένου να βγούμε από τα μνημόνια προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία είχαν συσσωρευτεί πολλά χρόνια») καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε βούληση για συνεργασία από το ΚΙΝΑΛ. «Πλέον διαφοροποιήθηκαν οι ανάγκες, οι ανάγκες δημιουργούν τις συμμαχίες, οι ανάγκες δημιουργούν τα κόμματα και οι ανάγκες δημιουργούν και τα διάφορα μέτωπα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας, που αναφέρθηκε και στην «σκανδαλολογία», λέγοντας πως

 

«Τα σκάνδαλα τα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια των κομμάτων είναι σε βάρος του λαού μας γιατί ο ελληνικός λαός πληρώνει γι’ αυτά τα χρήματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοινές φυλάκισης σε τρεις για τα επεισόδια στα Διαβατά
Επόμενο άρθροΗ Amber Capital και άλλα funds στοιχηματίζουν υπέρ της Ελλάδας