Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κυκλοφόρησε την Τρίτη άλλο ένα πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας με ελάχιστες ειδήσεις και με κεντρικό τίτλο «Τώρα Λύση». Αυτό ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι, οποίοι περιμένουν να λάβουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Όμως, οι τράπεζες άσκησαν ανακοπή στην προγραμματισμένη καταβολή μέρους των χρημάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με νέα αναμονή ετών.

Εννέα χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας το 2011, οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, βρίσκονται σε μία διαρκή δικαστική προσπάθεια για να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Μετά από πολυετή και επίπονο δικαστικό αγώνα, μία μερική δικαίωση επρόκειτο να έρθει στα μέσα Ιουλίου, μαζί με καταβολή χρημάτων στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, δύο τράπεζες, η Alpha και η Πειραιώς, παρότι ηττήθηκαν στα δικαστήρια, άσκησαν ανακοπή της διαδικασίας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδεύει προς τον Άρειο Πάγο, πράγμα το οποίο σημαίνει νέα μακρά καθυστέρηση.

Με μαζική συγκέντρωση, εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας, κατήγγειλαν τις καταχρηστικές – όπως λένε – τραπεζικές τακτικές.

Για απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη στάση των τραπεζών έκανε λόγο ο Γιώργος Καρέλιας, εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία».

«Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις των υπουργών της και να δώσει οριστική λύση» σημείωσε ο κ. Καρέλιας.

Οχτακόσιοι εργαζόμενοι παλεύουν, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Οι τράπεζες διεκδικούν ποσό που προέκυψε από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, παρά τη ρητή διάταξη του νόμου που κατά την πτώχευση της εφημερίδας ίσχυε, ότι προτεραιότητα στην ικανοποίηση των απαιτήσεων έχουν οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈβαλε τα γέλια ο Καρέρα όταν ρωτήθηκε για τη Σπαρτάκ Μόσχας
Επόμενο άρθροΤη σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ