Προσβολή για την Ευρώπη, την Ελλάδα και την χριστιανοσύνη είναι για τον Τίτο Πατρίκιο, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο ποιητής πιστεύει ότι ο Τούρκος πρόεδρος και το καθεστώς του επιδιώκουν την ανασύσταση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας, αγνοώντας ένα βασικό ιστορικό συμπέρασμα του 20ου αι: οι αυτοκρατορίες (η Βρετανική, η Αυστροουγγρική, το Γ΄ Ράιχ, η Σοβιετική Ένωση) είναι καταδικασμένες στην κατάρρευση και τη συντριβή.

Αναφέρει ότι αυτό γίνεται αντιληπτό από τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και στις τρείς ηπείρους στις οποίες εκτεινόταν παλιά η Οθωμανική Αυτοκρατορία, στη Ασία (Συρία), στην Αφρική (Λιβύη) και στην Ευρώπη (επιθετική τακτική σε Ελλάδα και Κύπρο). Κι επειδή τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι τα σύνορα της Ευρώπης, πρόκειται και για προσβολή της Ευρώπης.

Ο ποιητής διακρίνει πάντως ότι το τελευταίο διάστημα ακούγονται φωνές από την Ευρώπη, ενάντια στις μεθοδεύσεις και στην επιθετικότητα της Τουρκίας, όπως η Γερμανία που αντιδρά μέσω διπλωματικής οδού ή η Γαλλία που επιλέγει την ανοιχτή αντιπαράθεση.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Μπάγερν Μονάχου ο Μάλκολμ Τόμας
Επόμενο άρθροΔ. Παρασκευής (ΕΡΤ) : Το δεύτερο κύμα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή – Εξαρτάται από εμάς (video)