Ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή Θεσσαλικό Περισκόπιο (ΕΡΤ Λάρισας-ΕΡΤ Βόλου) έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πέτροπουλος που επισκέπτεται από το πρωί τη Λάρισα.

«Δεν θα καταργηθεί το πολίτευμα επειδή η Ν.Δ έτσι θέλει. Πρέπει η Βουλή να καταργηθεί πρόωρα, επειδή ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει να προσέλθει;» διερωτήθηκε ο κ.Πετρόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται μέχι και την Κυριακή, καθώς δεν καταλύεται η Βουλή.

Ενισχύθηκε με 3 υπαλλήλους ο ΕΦΚΑ Λάρισας για τις αιτήσεις των αγροτών

Με τρία επιπλέον άτομα λειτουργεί αυτή την περίοδο ο πρώην ΟΓΑ Λάρισας (ΕΦΚΑ-τμήμα αγροτών) προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία ένταξης των νέων αγροτών στον ασφαλιστικό φορέα.
Ο Τάσος Πετρόπουλος, που επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Λάρισας, εκτίμησε ότι η διαδικασία θα επισπευθεί μετά και τη δυνατότητα που δίνει πρόσφατη ρύθμιση για ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

«Εχουν συσσωρευθεί 800 παλιές αιτήσεις. Με το παλιό σύστημα έπρεπε ο υπάλληλος του πρώην ΟΓΑ να ελέγξει επι τόπου αν τα στοιχεία που κατέθετε ο αγρότης είναι αληθή και ακριβή (αριθμό στρεμμάτων, περιοχή κλπ) κάτι που καθυστερούσε πολύ τη διαδικασία. Σήμερα ο αγρότης αρκεί να κάνει στην αρμόδια ΔΟΥ έναρξη επαγγέλματος και αυτόματα παίρνει την ιδιότητα του ασφαλισμένου» είπε ο κ.Πετρόπουλος.

Το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται-Δεν καταλύεται η Βουλή

«Μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, εκτιμώ ότι θα έχουμε ολοκληρώσει τις νομοθετικές εργασίες των διατάξεων που πρέπει να περάσουμε, όπως οι ποινικοί κώδικες, οι διατάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας που δεν λαμβάνουν επικούρηση εδώ και 18 μήνες, επειδή διχοτομήθηκε το ασφαλιστικό καθεστώς στην Εθνική Τράπεζα το 2005. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα για το τί θα συμβεί αν εφαρμοστεί η πολιτική της Ν.Δ που θέλει το επικουρικό να διασπαστεί σε παλιούς και νέους» τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην τρύπα που θα δημιουργηθεί τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις εφόσον εφαρμοστεί η πολιτική της Ν.Δ.

«Δεν θα καταργηθεί το πολίτευμα επειδή η Ν.Δ έτσι θέλει. Πρέπει η Βουλή να καταργηθεί πρόωρα, επειδή ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει να προσέλθει; Αυτή είναι συμπεριφορά καταλυτική της Δημοκρατίας, δεν έχει ξανασυμβεί στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Δείχνει τί αντίληψη έχουν οι άνθρωποι αυτοί για τα δικαιώματα των πολιτών, όταν τα θεσμικά τα αντιμετωπίζουν με τέτοιο περιφρονητικό τρόπο » είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Γιατί τώρα οι διατάξεις και όχι νωρίτερα;

«Δεν είχαμε σκοπό να πάμε σε εκλογές τώρα. Δεν μπορούσαμε, όμως, να πάμε με τέτοιο κλίμα ως τον Οκτώβρη.
Θα κάνουμε τα πιο επείγοντα πράγματα τώρα και έπεται και συνέχεια» απάντησε ο υφυπουργός.

Θετικά προχωράνε οι 120 δόσεις-ο κόσμος ακόμη δεν γνωρίζει για τη ρύθμιση

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τάσος Πετρόπουλος για την ένταξη των οφειλετών στις 120 δόσεις και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα εγκλωβισμένου λόγω χρέων πολίτη που δεν ήξερε ότι μπορεί να μπει σε ρύθμιση και να πάρει σύνταξη.

«Μέχρι στιγμής, εδω και 2 εβδομάδες, έχουν ζητήσει να ρυθμίσουν 9.300 αγρότες τις οφειλές προς τον πρώην ΟΓΑ, έχουν γίνει 43.000 αιτήσεις, έχουμε ρυθμίσει πάνω απο 17.000 άτομα και έχουμε εισπράξει 378 εκ. ευρώ σε δόσεις και 10 εκ μετρητά.
Θα μπορέσουν 80.000 άνθρωποι να πάρουν σύνταξη, που δεν έπαιρναν ποτέ και 900.000 οφειλέτες οι οποίοι θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και θα πάψουν να αισθάνονται αυτόν τον στραγγαλισμό» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Τάσος Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και σήμερα ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί σωστά από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ν.Δ έχει πει οτι θα καταργήσει το Νόμο Κατρούγκαλου και τον ΕΦΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να υπάρξουν οι 120 δόσεις, αφού οι δόσεις πέφτουν τόσο χαμηλά καθώς υπολογίζονται στα 156 ευρώ βασική εισφορά. Αν καταργηθεί ο Ν.Κατρούγκαλου, δεν μπορούν να υπάρξουν οι 120 δόσεις. Το ένα είναι απόρροια του άλλου» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοιν.Ασφάλισης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: 8η Παιδική Χορευτική Συνάντηση
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Λαθραία καπνικά προϊόντα βρέθηκαν σε αποθήκη