Τη σιγουριά ότι στο 3ο Νο Finish Line Athens, oι χιλιάδες δρομείς θα καλύψουν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα και θα προσφέρουν παραπάνω από 50.000 ευρώ στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», εξέφρασαν οι διοργανωτές και οι πρεσβευτές, στην επίσημη παρουσίαση του αγώνα, που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο κορυφαίος φιλανθρωπικός αγώνας στον κόσμο θα γίνει 10 ως τις 14 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για 3η χρονιά στην Αθήνα και οι πρεσβευτές της διοργάνωσης Γιώργος Καπουτζίδης και Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και η πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής.

 

Την εκδήλωση για το NFLAthens, παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Νo Finish Line International Γιάννης Νικολάου και η πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου ανέφερε τον φετινό σκοπό του αγώνα: «Όταν ήρθε πριν από τρία χρόνια ο κ, Νικολάου να με βρει δεν περίμενα ότι αυτό το πρότζεκτ θα είχε τόσο μεγάλη δυναμική και θα φτάναμε τρία χρόνια μετά να έχουμε τόσες πολλές συμμετοχές, σε μία γιορτή χαράς.

 

 

Έρχονται οικογένειες, μικροί και μεγάλοι, δρομείς και αθλητές και μαθαίνουν περνώντας ωραία, πως μπορούν να βοηθήσουν παιδιά που έχουν ανάγκη. Το Μαζί για το Παιδί βοηθάει πάνω από 30.000 παιδιά και ο φετινός σκοπός είναι να δοθούν τα χρήματα για εκπαίδευση. Όλα τα ιδρύματα έχουν κάποια προγράμματα εκπαίδευσης, είτε για ψυχοκινητικές ανάγκες, είτε για επαγγελματική κατάρτιση και τα οποία θα επιτρέψουν σε πάρα πολλά παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα, να είναι ισότιμα στην κοινωνία».

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης όχι μόνο θα παρουσιάσει το Νο Finish Line, αλλά θα τρέξει κιόλας, όπως έκανε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. «Την πρώτη χρονιά ξεπεράσαμε τα 50.000 χιλιόμετρα και πέρσι φτάσαμε τα 90.000. Είμαι ευτυχής που φτάσαμε ως εδώ και έχουμε βοηθήσει τόσο πολύ. Είναι μία πολύ όμορφη εκδήλωση, ένας πολύ όμορφος αγώνας, παρέα με ανθρώπους που έχουν το ίδιο κίνητρο και την ίδια φιλοσοφία με σένα. Άνθρωποι που είναι αλληλέγγυοι προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Όσοι δεν το έχουν ζήσει, δεν μπορούν να καταλάβουν το κλίμα που επικρατεί. Ανυπομονώ κι εγώ για τις 10 του Οκτώβρη και δεν θέλω να κάνω προγνωστικά, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 100.000 χλμ.».

 

Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη που είναι πρέσβειρα του No Finish Line, είπε: «Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας και που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ με το Μαζί για το Παιδί. Χαίρομαι επίσης που αυτός ο αγώνας δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να βοηθήσουν τα παιδιά με έναν ξεχωριστό τρόπο, ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Είναι σημαντικό όχι μόνο να βοηθάμε, αλλά να δίνουμε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν και αυτοί και να βρεθούν δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

 

Στην παρουσίαση μίλησε και η Δούκισσα Νομικού ως πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». «Θα ήθελα να δηλώσω ως πρέσβειρα της Ένωσης Μαζί για το Παιδί ότι είμαι παρούσα, ότι είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για πάντα στο Μαζί για το Παιδί, όχι μόνο ως πρέσβειρα, αλλά ως γυναίκα, ως κόρη, ως μητέρα, ως άνθρωπος με συναισθήματα.

 

Και θα είμαι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που με μεγαλείο ψυχής, βοηθούν αφιλοκερδώς παιδιά που έχουν ανάγκη και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κόσμο με παιδικά χαμόγελα. Εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο μου, να βλέπω παιδιά να χαμογελούν κι από τη στιγμή που έγινα και μητέρα, αυτό με έχει φορτίσει συναισθηματικά ακόμα περισσότερο. Η Ένωση Μαζί για το Παιδί κάνει πραγματικά σπουδαίο έργο και πιστεύω πιστεύω ότι φέτος θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ και συμμετοχών και χιλιομέτρων».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737-8 και 737-9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο
Επόμενο άρθροΑρχίζει την προσεχή Πέμπτη η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων