Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 16:07

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από την επιδίωξη της κατάκτησης του τίτλου του στο φετινό Australian Open, αφού απελάθηκε από τη χώρα πέρυσι και χρειάστηκε να παίξει τώρα τους αγώνες του με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, μετά τον τραυματισμό του στην Αδελαΐδα.

Έχοντας φτάσει στην Αυστραλία χωρίς εμβολιασμό πριν από 12 μήνες, ο εννέα φορές πρωταθλητής της Μελβούρνης απελάθηκε εν μέσω αντιδράσεων από οργισμένους Αυστραλούς που είχαν υπομείνει μερικά από τα πιο σκληρά lockdown στον κόσμο καθώς οι μολύνσεις από την Covid-19 παρουσίαζαν αύξηση.

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε φέτος μετά την άρση της τριετούς απαγόρευσης βίζας και παρ’όλο που τραυμάτισε το οπίσθιο τμήμα του στην πορεία για τον τίτλο στο τουρνουά της Αδελαΐδας, δείχνει ασταμάτητος στο Melbourne Park καθώς επιδιώκει το 10ο στέμμα και το 22ο Grand Slam.

«Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ιδιαίτερα στα Grand Slam, γιατί σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου αυτά είναι τα τουρνουά που μετράνε περισσότερο», είπε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους μετά το 6-1 6-2 6-4 επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ, εξασφαλίζοντας πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό Τόμι Πολ.

«Αλλά θα μπορούσατε να πείτε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο φέτος, ναι. Θα μπορούσατε να πείτε λόγω του τραυματισμού, αυτό που συνέβη πέρυσι. Ήθελα απλώς να τα πάω καλά. Μέχρι στιγμής έχω ένα τέλειο σκορ στα αυστραλιανά σκληρά γήπεδα, στην Αδελαΐδα και εδώ. Παίζω όλο και καλύτερα και δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη κατάσταση για να βρεθώ αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

«Τα δύο τελευταία ματς, το να παίξω με δύο παιδιά που είναι πολύ καλοί παίκτες, παίκτες με φόρμα, και να τους κερδίσω σε τρία σετ είναι κάτι που θέλω αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους μου οι οποίοι παραμένουν στο τουρνουά. Με αυτό το είδος παιχνιδιού, φυσικά το επίπεδο αυτοπεποίθησης ανεβαίνει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες. Αισθάνομαι καλά στο γήπεδο, όλο και καλύτερα όσο εξελίσσεται το τουρνουά. Έχω βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση τόσες φορές στη ζωή μου, στην καριέρα μου, δεν έχασα ποτέ ημιτελικούς στο Australian Open. Ελπίζω ότι θα παραμείνει το ίδιο.»


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 16:10

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρόταση μομφής: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής
Επόμενο άρθροΑμυγδαλιά: Πώς να αντιμετωπίσετε τις προσβολές στις πρώιμες ποικιλίες