Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 18:20

Οριστικοποιήθηκε με υπογραφές το πρωί της Δευτέρας (29/06) η επέκταση της συνεργασίας του Αχιλλέα Πούγγουρα με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο 24χρονος στόπερ είχε συμφωνήσει προφορικά με τους «πράσινους» για αναπροσαρμογή και ταυτόχρονη επέκταση κατά δύο χρόνια του συμβολαίου του, που έληγε το καλοκαίρι 2021, και πλέον το deal σφραγίστηκε με την υπογραφή του στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τη Δευτέρα.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα κατάλαβα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Όλοι γύρω από την ομάδα μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Πέρυσι ήταν μια χρονιά προσαρμογής, διεκδικούσα θέση στην ενδεκάδα, άλλοτε έπαιζα άλλοτε όχι. Εφέτος ήταν μια εντελώς διαφορετική χρονιά. Είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή από την αρχή και σε συνεργασία με το πολύ καλό κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια, ήταν τα στοιχεία που με βοήθησαν να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα επόμενα τρία χρόνια» τόνισε ο Μακεδόνας στόπερ στις πρώτες του τοποθετήσεις και πρόσθεσε για τους επόμενους στόχους του:

«Σίγουρα ένας στόχος μου από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή στην εθνική ομάδα, αλλά σαν πρώτο στόχο και πιο σημαντικό είναι να έχω την υγεία μου, να συνεχίζομαι αγωνίζομαι βασικός στον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει όλους όσοι ήταν δίπλα του αυτά τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στο «τριφύλλι», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Δώνη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τον κ. Δώνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε εφέτος και όλους τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Ο Πούγγουρας, που εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018, έχει καταγράψει 47 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Στο νέο συμβόλαιό του, οι απολαβές του σχεδόν θα διπλασιαστούν (από 100.000 Ευρώ με τα μπόνους θα ανέβει λίγο πάνω απ’ τις 200.000 Ευρώ με τα πριμ), ενώ στο σύνολο της τριετίας εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, θα εισπράξει συνολικά περίπου 700.000 Ευρώ.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως, σε ενδεχόμενη πώλησή του σε άλλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστό 35% μεταπώλησης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 18:22

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 15 νέα κρούσματα κορονοϊού-Κανένας νέος θάνατος
Επόμενο άρθροΓερμανία: Οι εργάτες της Amazon απεργούν καθώς τα κρούσματα στις αποθήκες αυξάνονται