Μέτριες αποδόσεις στις μετοχές αλλά υπεραπόδοση στην αγορά ομολόγων (εταιρικών και κρατικών) διαβλέπει η Citigroup για την παγκόσμια οικονομία την περίοδο 2019-2020, ενώ παράλληλα διατηρεί την επιφυλακτικότητά της για τις οικονομικές εξελίξεις.

 

Σε ότι αφορά τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμά ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου θα κινηθεί στα επίπεδα του 4% με 4,10% το πρώτο εξάμηνο του έτους, στο γ’ τρίμηνο θα μειωθεί στο 3,85%, στο τέλος του έτους θα κινηθεί στο 4,05% ενώ το 2020 θα σημειώσει άνοδο στο 4,20% με 4,35%. Τα spreads εκτιμά ότι θα κινηθούν στο επίπεδο των 390 μονάδων βάσης το α’ εξάμηνο του 2019 και στις 350 μονάδων βάσης στο υπόλοιπο του έτους και στις αρχές του 2020.

 

Αναφερόμενη στα αμερικανικά ομόλογα, αν και το shutdown της κυβέρνησης βραχυπρόθεσμα «ρίχνει» την αγορά, η Citi εκτιμά ωστόσο μία ανανεωμένη όρεξη των επενδυτών για τις μετοχές σε συνδυασμό με την επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας θα αποτελέσουν bearish σήμα για την αγορά.

 

Η Citi εμφανίζεται αισιόδοξη για τα γερμανικά ομόλογα και εκτιμά ότι οι αποδόσεις τους θα κυμανθούν στο 0,1% με 0,2%, και ενδέχεται να βρεθούν στο 0% εάν υπάρξουν στοιχεία που να δείχνουν ύφεση στον μεταποιητικό κλάδο.

 

Το κλίμα έχει βελτιωθεί γύρω και από τα ιταλικά ομόλογα, επισημαίνει η Citi, διατηρώντας όμως την επιφυλακτικότητά της. Η Ιταλία παραμένει ευάλωτη στην σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας, στην αύξηση του χρέους της και σε πιθανές υποβαθμίσεις της αξιολόγησής της από τους οίκους. Έτσι εκτιμά ότι το ιταλικό spread θα κινηθεί στα επίπεδα των 310 μονάδων βάσης.

 

Η τράπεζα αναμένει ότι τα spreads θα παραμένουν σταθεροποιητικά στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣκέτο μαρτύριο η ζωή για τους πρόσφυγες στη Σάμο
Επόμενο άρθροΣύσκεψη για σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων