Είναι λιμένας που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την αλιεία

Παρεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού για την ολοκλήρωση των βασικών έργων υποδομής και την αναβάθμιση της ασφάλειας του υφιστάμενου λιμένα στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας δρομολογούνται με σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας ο λιμένας Ελευθερών στη Νέα Πέραμο Καβάλας είναι λιμένας που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την αλιεία και απέχει 17 χλμ από την Καβάλα. Επίσης ο λιμένας Ελευθερών με απόφαση του ΥπΑΑΤ είναι καθορισμένος ως λιμένας – τόπος εκφόρτωσης/μεταφόρτωσης σκαφών παράκτιας αλιείας και ξιφία.

Διαβάστε επίσης: Άρδευση: Δρομολογείται η κατασκευή ταμιευτήρα στη Λάρισα

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στην παρούσα φάση αφορούν εργασίες στη χερσαία ζώνη του υφιστάμενου λιμενίσκου, όπως εργασίες διαμόρφωσης της οδού πρόσβασης της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ελευθερών στην Ν. Πέραμο του Δήμου Παγγαίου. Επίσης προβλέπει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους αλιείς με την τοποθέτηση προσκρουστήρων για τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών καθώς και την τοποθέτηση υπαίθριων διανομέων ρεύματος – νερού με προπληρωμένη κάρτα για την εξυπηρέτησή τους. Για την περιβαλλοντική ασφάλεια του λιμένα προβλέπεται η προμήθεια κατάλληλου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, με την ολοκλήρωση της πράξης επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους διακινούμενους αλιείς και κατοίκους της περιοχής στο πλαίσιο βελτίωσης της προσβασιμότητας και της ασφάλειας στο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής και συγκεκριμένα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευθερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης
Επόμενο άρθροΚατερίνα Καινούργιου: Απάντησε δημόσια σε σχόλιο για το στήθος της – «Εσύ το πλήρωσες;»