«Απηχούν μόνο προσωπικές απόψεις» επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του τέως προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ και τέως υφυπουργού Εξωτερικών, Καθηγητή, Χρήστου Ροζάκη ότι δήθεν το  Καστελόριζο «κείται μακράν της ηπειρωτικής χώρας», όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Κρήτη TV».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι «η τριετής θητεία του κ. Ροζάκη στο Επιστημονικό Συμβούλιο έληξε στις 7 Ιουνίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί καθώς σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, στη θέση του δημιουργείται το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που ουσιαστικά αποτελεί συγχώνευση του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού του ΥΠΕΞ.

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσες-Παναγιά

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται  οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο.Το μεσημέρι  ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά στα 25.000 πόδια, ενώ στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου στα 27.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 7 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 534 ευρώ για εργαζομένους στο τουρισμό
Επόμενο άρθροΤουρνουά μπιτς βόλεϊ σε Πάτρα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη