Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν έναν ιδιαίτερα ξηρό και χωρίς βροχοπτώσεις Οκτώβριο κατατάσσει την Ελλάδα το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ).

 

Στη μηνιαία του έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα το NOAA παρουσιάζει το ποσοστό της απόκλισης του ύψους του υετού (βροχής) από τις φυσιολογικές τιμές για διάφορες περιοχές του πλανήτη.

 

Ειδικότερα, στην Ευρώπη κατά τον Οκτώβριο του 2018 πολλές περιοχές δέχθηκαν λιγότερο από το 50% του κανονικού για την περίοδο ύψος υετού, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε και η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία της ΝΟΑΑ.

 

Σημειώνεται ότι οι 10 θερμότεροι Οκτώβρες έχουν καταγραφεί όλα κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, συγκεκριμένα από το 2003. Σοβαρή ξηρασία παρατηρείται στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και έχει προκαλέσει χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του ύψους των υδάτων στους ποταμούς, όπως ο Ρήνος στη Γερμανία.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Να μπει VAR στο Champions League άμεσα»
Επόμενο άρθροΝα αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό/μεταναστευτικό φαινόμενο ως συστημικό και όχι ως κρίση