Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η πρόταση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής.

 

Η Βουλή των Ελλήνων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Βούτσης, θα κινητοποιηθεί ώστε να ενημερωθούν όλα τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια σχετικά με την απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την Ελληνική Πολιτεία.

 

Κατά την ψηφοφορία, που έγινε δια εγέρσεως, καταψήφισε μόνο η Χρυσή Αυγή.

 

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν εγέρθησαν, με τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη να διευκρινίζει ότι το κόμμα του στηρίζει τη δική του πρόταση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το Γερμανικό Κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ εκδοχή για ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα
Επόμενο άρθροΟι τίτλοι των εφημερίδων