Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της «Ευτέρπης» στο Λαύριο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Υπογράφτηκε η αποκατάσταση του κτιρίου «Ευτέρπη» στο Λαύριο μετά την υπογραφή του Δημάρχου Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκάςυπέγραψε της σύμβασης εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Επισκευή και αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Ευτέρπη» ύψους 1.391.761,54€.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της «Ευτέρπης» και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ιστορικό κτίριο της Ευτέρπης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, αποτελεί μέρος ενός αρχιτεκτονικού συνόλου που απαρτίζεται από την παραδοσιακή συνοικία του Κυπριανού, το Φοινικόδασος και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Οφείλει το όνομά του στην ομώνυμη Φιλαρμονική της Γαλλικής Εταιρείας «Ευτέρπη» την οποία στέγαζε από το 1893 και συνιστά το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του νεοκλασικού Λαυρίου.

Παράλληλα με την αποκατάσταση του κτιρίου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται δύο υποέργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τις 800.000€ περίπου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η συντήρηση, ανάδειξη, αισθητική αποκατάσταση και αναπαραγωγή του ζωγραφικού διακόσμου του κτιρίου, καθώς και η αναπαραγωγή τραβηχτών κονιαμάτων και κεραμοπλαστικού διακόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο η Τιμία Κάρα του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών