Περήφανος που παίζει με τα ελληνικά χρώματα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά την σημερινή του υποδοχή (14/11) στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να τιμήσει τον Έλληνα τενίστα που πρόσφατα ανήλθε στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ κατέκτησε τους πρώτους τίτλους της καριέρας του. Διαγράφοντας μια εκπληκτική σεζόν, το όνομά του είναι, πλέον, στα χείλη όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το τένις, παγκοσμίως, και απόλυτα δικαιολογημένα του έχει αποδοθεί ο τίτλος του “Next Best Thing” του αθλήματος.

 

Καλωσορίζοντας τον  20χρονο τενίστα και τους γονείς του, Απόστολο και Τζούλια ο Προκόπης Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε “κορυφαίο εκπρόσωπο” της γενιάς του και “ως ένα πραγματικό πρότυπο αριστείας”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες που κάνουν οι γονείς του για να τον στηρίξουν σε αυτό το δρόμο που έχει χαράξει. “Δούλεψες και δουλεύεις σε έναν δρόμο μοναχικό που δεν έκαμψε την ψυχή σου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε την χαρά του για την πρόσκληση αυτή, τόνισε πως “η σκληρή δουλειά τώρα ανταμείβεται”, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του και να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Σε δηλώσεις του, μετα τησ συνάντηση, αποκάλυψε ότι μέσα στους στόχους του είναι να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα τένις.

 

Σημειώνεται ότι η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε με την Εθνική γυναικών στο Fed Cup, όμως για τον Στέφανο Τσιτισιπά το θέμα της συμμετοχής του στην Εθνική ανδρών παρέμεινε ανοιχτό. Ο ίδιος έδωσε οριστικά τέλος σε αυτό το ζήτημα, που αφορά και την Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας πως θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα και ταυτόχρονα πρόσθεσε πως στόχος του είναι να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

“Ναι, θέλω να παίξω στην Εθνική ομάδα. Θέλω να εκπροσωπώ την χώρα μου και θα το κοιτάξουμε για το Ντέιβις Καπ. Θέλω να πάω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στους στόχους μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔέσμη μέτρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τηλεπικοινωνίες
Επόμενο άρθροΗ Μέι αναβάλλει για αύριο τη συνέντευξη Τύπου για το Brexit