Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 01:10

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό παραδέχτηκε ότι στο πρώτο τέταρτο του ματς η ομάδα του υπέφερε από την πίεση των Πειραιωτών, χαρακτήρισε σημαντικό το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι Λονδρέζοι, ενώ, μεταξύ άλλων, έπλεξετο εγκώμιο του κόσμου των «ερυθρόλευκων» για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αποτέλεσμα: «Σε ένα γήπεδο τέτοιο με τέτοια ατμόσφαιρα δεν γίνεται να μην είσαι χαρούμενος όταν παίρνεις τη νίκη. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κερδίσαμε και εμπειρία αλλά και διδαχθήκαμε πολλά σημαντικά για την εξέλιξη της ομάδας και παικτών. Στα πρώτα 10-15 λεπτά υποφέραμε. Υποχρεωθήκαμε να κυνηγάμε τους αντιπάλους παίκτες αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε».

Για την άμυνα της Άρσεναλ που δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία της ματς: «Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να απολαύσουν να παίζουν άμυνα. Και σήμερα είδα να παίζουν με καρδιά. Οι παίκτες είχαν άλλη συμπεριφορά. Έχουμε δουλέψει πολύ στο να κρατάμε κοντά τις γραμμές και αυτό θα το συνεχίσουμε».

Για το μυστικό της νίκης και τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου: «Έπρεπε να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Το αποτέλεσμα αυτό φυσικά και μας ικανοποιεί. Το γόνατο του Σωκράτη γύρισε. Επαιζε και σε θέση που δεν την έχει συνηθίσει. Θα δούμε τι συμβαίνει».

Για το αν θεωρεί ότι ήταν τυχερή η ομάδα του: «Στα πρώτα δέκα λεπτά ήμασταν τυχεροί μπορεί να πει κανείς. Αλλά και ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός στα τελευταία 10-15 λεπτά. Άρα μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι δίκαιο».

Για το αν περίμενε τόσο δύσκολο το ματς: «Ήξερα ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Εχω δει τα στατιστικά του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια. Η ρεβάνς θα είναι και πάλι δύσκολη και διαφορετική. Μετράει ότι έχουμε βάλει ένα γκολ».

Για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη: «Ήταν φανταστική. Πρέπει να είστε πραγματικά υπερήφανοι. Έχουμε καλές ατμόσφαιρες και στην Αγγλία αλλά εδώ είναι ανώτερη από πολλά. Σαφώς και επηρέασε τους παίκτες μου».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 01:18

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ήμασταν πολύ καλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς»
Επόμενο άρθρο«Θα πάμε στην Αγγλία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση»