Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εφαρμόζεται ήδη για τους υγειονομικούς και όσους δουλεύουν σε δομές φροντίδας, ενώ κατά καιρούς έχει ακουστεί αρκετές φορές και από κυβερνητικά χείλη ότι εξετάζεται η επέκτασή του και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε να μην χρειάζεται ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η επέκταση μπορεί να γίνει απλώς με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ και μέχρι το τέλος του μήνα θα «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Ποιους αφορά – Τα σενάρια που εξετάζονται

Αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με διασωλήνωση από ότι ένας εμβολιασμένος.

Υπάρχει πάντα και οι σκέψη για στενευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Μαϊμού» εμβολιασμοί – Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης – Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στην τελετή αποχαιρετισμού την Τετάρτη