Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη αν και η πιθανή πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ μαζί με τις περιορισμένες προμήθειες περιόρισαν τις απώλειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαμορφώθηκαν στα 84,61 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,2%, μειωμένα δηλαδή κατά 17 σεντς, αφού είχαν ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο της περιόδου στα 85,50 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού WTI υποχώρησαν κατά 48 σεντς, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,6% στα 83,67 δολάρια το βαρέλι , μετά από άνοδο που κατέγραψαν στα 85 δολάρια.

Μειώθηκαν τα αποθέματα

Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι τα στοιχεία της API έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 5 Νοεμβρίου, αψηφώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,1 εκατομμύρια σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Μετά το ισχυρό ράλι των τελευταίων ημερών, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Τζιοβάνι Στααουνόβο.

«Η αγορά παρακολουθεί στενά εάν η EIA θα επιβεβαιώσει τις μεγάλες αναλήψεις αργού και πετρελαϊκών προϊόντων και τις επόμενες κινήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Τα επίσημα στοιχεία αποθεμάτων πετρελαίου της Αρχής  Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) αναμένονται αργότερα την Τετάρτη.

Επιπλέον, υποστηρίζοντας την άποψη ότι η αγορά παραμένει περιορισμένη, ο διευθύνων σύμβουλος του εμπορικού κολοσσού Vitol Group, Ράσελ Χάρντι δήλωσε την Τρίτη ότι η ζήτηση πετρελαίου επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα και η ζήτηση το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να υπερβεί τα επίπεδα του 2019.

«Η πιθανότητα αύξησης στα 100 δολάρια το βαρέλι υπάρχει ξεκάθαρα», δήλωσε ο Χάρντι στο Reuters Commodities Summit.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ – Πρώτη δόση για 900.000 παιδιά ηλικίας 5 -11 χρόνων
Επόμενο άρθροΔιευκρινίσεις Μαγιορκίνη για τον συνδυασμό των εμβολίων κοροναϊού και γρίπης