Ένα στέλεχος του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, η Ξένη Μπαλωτή θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Την υποψηφιότητα της Ξένης Μπαλωτή -στελέχους του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν- στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

H κ. Μπαλωτή δραστηριοποιείται ενεργά από την πρώτη στιγμή στο En Marche και ως εκπρόσωπος του LREM συμμετέχει στην προσπάθεια του Ποταμιού με στόχο την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, το μανιφέστο της οποίας παρουσίασε πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), στον τομέα Ιστορίας και ειδικεύτηκε στην Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία με τον καθηγητή J.Tulard. Έχει εργασθεί στην Ακαδημία Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ναπολεόντειων Μελετών, αρθρογραφεί συστηματικά και έχει συγγραφικό έργο, ενώ ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε την Ξένη Μπαλωτή για την αποδοχή της πρότασης να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής και επανέλαβε την θέση του LREM ότι «η Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά, είναι ένα σχέδιο». «Η λύση δεν είναι η απομάκρυνση από την Ευρώπη, όπως λένε οι εθνικιστές, αλλά ένα νέο σχέδιο αλλαγών – χωρίς ταμπού, ακόμη και με αναθεώρηση των συνθηκών – ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να είναι ο γεωγραφικός εκείνος χώρος που ορίζει τους κανόνες της προόδου», είναι η φράση με την οποία συμφώνησαν και οι δύο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους ξεκινά η Εφορία
Επόμενο άρθροΣήμερα η κηδεία του Βασίλη Λυριτζή