Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 16:50

Ο Καμερουνέζος παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, Σαμουέλ Ετό ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του (Fecafoot).

«Έχω τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο οποίος θήτευσε μεταξύ άλλων στην Ίντερ, την Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, πήρα αυτήν την απόφαση από αγάπη για το Καμερούν και από πάθος για το ποδόσφαιρό μας» εξήγησε ο Ετό, ο οποίος πλέον διάγει το 40ο έτος της ηλικίας του, προσθέτοντας: «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου μας».

Ο σημερινός πρόεδρος, Σεϊντού Μπόμπο Νιόγια, εξελέγη το 2018, αλλά η εκλογή του αμφισβητήθηκε από πολλούς ποδοσφαιριστές του Καμερούν και ακυρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Παρέμεινε στη θέση του με την αποστολή να εργαστεί για τη διοργάνωση νέων εκλογών. Η εκλογή του νέου προέδρου έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Το Καμερούν θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2022.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 16:56

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεοπτικές άδειες – Μη άρση ασυλίας του Στ. Κελέτση εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
Επόμενο άρθροΧιλιάδες θαυμαστές της DC γιόρτασαν την Ημέρα του Μπάτμαν στο Twitter