Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς της κατηγορούμενης στο εξωτερικό, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την 33χρονη να βρίσκεται διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει σταλεί αίτημα για άρση της κίνησης λογαριασμού που φέρεται να διατηρεί η 33χρονη κατηγορούμενη σε τράπεζα εκτός Ελλάδος. Στόχος είναι να διαλευκανθεί αν υπάρχει σχέση με κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

«Mε βάση τα αποτελέσματα και τα έγγραφα των τραπεζών, δεν υπάρχει διακίνηση τέτοιων μεγάλων χρηματικών ποσών» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Βασίλης Νουλέζας.

«Όλοι διαπιστώσαμε ότι η κατηγορούμενη είχε στη διάθεσή της ένα πολύ μεγάλο ποσό αμέσως μετά τα κακουργήματα που διέπραξε και αυτό δημιουργεί ακόμα περισσότερες πιθανότητες να έχουμε και ανάμειξη άλλων προσώπων» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Αλέξης Κούγιας.

Το σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι η αρπαγή του κοριτσιού να σχετίζεται με παγκόσμιο κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που εξαρθρώθηκε στα τέλη  Ιουνίου στη Γερμανία. Στην αρχή εκείνη η υπόθεση έμοιαζε να έχει τοπική εμβέλεια, στην πόλη Πέργκις Γκλάντμπαχ της Βόρειας Ρηνανίας – Bεστφαλίας. Αποδείχθηκε, όμως, ότι έχει τεράστιες διαστάσεις. Έχουν ταυτοποιηθεί 72 άτομα, οι ύποπτοι φτάνουν τους 30.000 και έχουν συλληφθεί 11.

Οι δράστες, μέσω του διαδικτύου, διακινούσαν φωτογραφίες και βίντεο με τα ανήλικα θύματά τους. Οι γερμανικές αρχές έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να απελευθερώσουν από το κύκλωμα 44 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τρεις διαδικτυακές επαφές της κατηγορουμένης, εκ των οποίων η μία φέρεται να εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟριστικά ξένοι διαιτητές και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα» ματς
Επόμενο άρθροΑκυρώθηκε το όπεν της Βασιλείας