Ανατροπή- σοκ στην υπόθεση εξαφάνισης του επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη

 

Δικαστικές εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του άτυχου κτηνοτρόφου και χαρακτηρίζει ως εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

 

Με την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασχοληθεί επισταμμένως η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Μετά από μήνες σιωπής, η Δέσποινα Γραικού, σύζυγος του μεγαλοκτηνοτρόφου, που αρχικά υποστήριζε πως ο άνδρας της ζει, άλλαξε στάση και μίλησε για όλα στη δημοσιογράφο, αναφέροντας πως η ζωή της όπως και των παιδιών της, έχει αλλάξει δραματικά μετά τον χαμό του.

 

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε… Αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό… Ακολουθήσαμε και εμείς τη διαδρομή που φάνηκε να έκανε σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν. Κανείς δεν βρέθηκε που να είδε κάτι. Στα σφαγεία μας είπαν πως στο γεύμα που ακολούθησε τη σφαγή των ζώων εκείνη την ημέρα, ήταν αρκετά άτομα. Οι περισσότεροι έφυγαν και έμεινε ο Δημήτρης με τον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή και η κυρία που κρατούσε το κυλικείο. Αφού κοίταξαν κάποια τιμολόγια, πρώτος έφυγε ο έμπορος και στη συνέχεια ο σύζυγος μου», είπε.

 

Όπως είπε μεταξύ άλλων στη δημοσιογράφο το σημαντικό για την ίδια και τα παιδιά της είναι να μάθουν την αλήθεια.

 

Η σύζυγος του αγνοούμενου αναφέρθηκε στην ένταση που υπήρχε ανάμεσα τους, από τη στιγμή που του ανακοίνωσε πως ήθελε να χωρίσουν. Στη συνέχεια όπως υποστήριξε, αποφάσισαν να τα βρουν και για το λόγο αυτό έκαναν οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. «Περάσαμε μια κρίση μετά από είκοσι πέντε χρόνια γάμου. Από κει και πέρα ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Καμία ένταση δεν υπήρχε ανάμεσα μας το διάστημα πριν χαθεί», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ανέφερε πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι τους και έφυγε προκειμένου να μεταφέρει έναν θείο της για αιμοκάθαρση σε ειδικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια επέστρεψε, δεν τον βρήκε και το επόμενο πρωί δήλωσε την εξαφάνιση του στην αστυνομία. «Ήταν η πρώτη φορά που δεν γύρισε στο σπίτι και αυτό το γεγονός μου προκάλεσε ανησυχία. Στο παρελθόν δεν είχε λείψει ούτε μία φορά», απάντησε στο ερώτημα της Αγγελικής γιατί βιάστηκε να δηλώσει την εξαφάνιση.

 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ή ίδια έχει σκεφτεί τι μπορεί να έγινε σε εκείνη τη διαδρομή, είπε: «Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Έχω κάνει αυτή τη διαδρομή και έχω δει πως υπάρχουν πολλοί χωματόδρομοι που θα μπορούσε να ακολουθήσει. Ίσως είχε κάποιο ραντεβού, ήθελε να πάει κάπου αλλού για να αφήσει τα κρέατα που είχε πάρει από τα σφαγεία; Δεν ξέρω…».

 

Όταν η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση να επέστρεφε για κάποιο λόγο στο σπίτι επιλέγοντας μια εντελώς διαφορετική διαδρομή από αυτή που συνήθιζε, απάντησε: «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει. Δεν είχε ακολουθήσει ποτέ στο παρελθόν άλλη διαδρομή. Σκέφτηκα πως τελικά ο χαμός του οφείλεται σε κάτι αναπάντεχο που δεν έχει να κάνει ούτε με το οικογενειακό, ούτε με το επαγγελματικό του περιβάλλον ».

 

«Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο, δείχνει πως κάτι έγινε οργανωμένα», της είπε η Αγγελική Νικολούλη. «Ναι έχεις δίκιο, το χω σκεφτεί κι εγώ. Αν τον σταμάτησαν για να τον κλέψουν σίγουρα ο Δημήτρης θα αντιστεκόταν, αλλά θα έπαιρναν τα χρήματα και θα τον άφηναν εκεί… Κάτι θα βρισκόταν…».

 

Η Δέσποινα Γραικού αναφέρθηκε και στην σχέση της με μία καφεμάντισσα που είχε εντοπίσει το «Τούνελ» και είχε παρουσιάσει τη μαρτυρία της. «Αγγελική μου, η απελπισία σε οδηγεί καμιά φορά σε ακραία πράγματα. Δεν το βρίσκω κακό που απευθύνθηκα σε ορισμένα άτομα προκειμένου να μάθω κάτι που θα με καθησύχαζε. Δύο χρόνια έχουν περάσει…», είπε χαρακτηριστικά.

 

Το «Τούνελ» εντόπισε τον βασικό μάρτυρα που συγκεκριμένοι κύκλοι διέδιδαν πως η κόρη του συνδέεται με τον Γραικό, έχουν αποκτήσει παιδί και ζουν στο εξωτερικό! «Μα τι λέτε τώρα, μιλάτε σοβαρά; Για τη δική μου κόρη είπαν; Είναι δυνατόν; Όντως έχω δυο κόρες. Η μια πράγματι ζούσε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία όπου και παντρεύτηκε. Εδώ και χρόνια όμως ζει με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Έχουν και παιδιά, καταλαβαίνετε τι σας λέω; Η άλλη μου η κόρη που επίσης είναι παντρεμένη και έχει παιδιά, δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Μιλάμε για γυναίκες άνω των 45 χρόνων. Καλό θα ήταν όσοι τα διέδωσαν αυτά, να μην σκαρώνουν φανταστικά σενάρια για δικό τους όφελος. Κάντε ότι μπορείτε. Μην αφήσετε την υπόθεση γιατί ο Δημήτρης ήταν καλός άνθρωπος», τόνισε με έμφαση.

 

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στα σφαγεία της Χαλάστρας και μίλησε με υπαλλήλους των εγκαταστάσεων. Μπήκε στο χώρο που εκείνη την ώρα καθαριζόταν μετά από σφαγή ζώων που είχε προηγηθεί. Με την κάμερα κατέγραψε το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των σφαχτών, τα σημεία κοπής και διαχωρισμού. Με τον υπάλληλο που φόρτωσε τα κρέατα το μοιραίο απόγευμα στο αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού, περπάτησε και ως το χώρο που βρίσκεται ο κλίβανος των εγκαταστάσεων, για τον οποίο κάποιοι άφηναν υπονοούμενα σχετικά με την εξαφάνιση. Αφού ο κάδος του γεμίσει σταδιακά με απόβλητα δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα, πραγματοποιείται η καύση τους που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά.

 

Η δημοσιογράφος συναντήθηκε και με τον ιδιοκτήτη των σφαγείων.

 

«Ακούστηκαν πάρα πολλά, ότι τον εξαφανίσαμε, ότι τον «εξατμίσαμε». Ο άνθρωπος βγήκε από δω και χάθηκε μετά. Τον δείχνει και η κάμερα που φεύγει. Είχαμε ένα κρούσμα ληστείας εδώ, αλλά έξι μήνες μετά την εξαφάνιση του Γραικού και νύχτα, όχι σε ώρα δουλειάς. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Αυτά που ακούστηκαν για τους Ρουμάνους εργάτες των σφαγείων, δεν ισχύουν. Έφυγαν πολύ αργότερα από την εξαφάνιση του Γραικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς επέστρεψε στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈλληνας φοιτητής σχεδιάζει κατοικίες στη Σελήνη
Επόμενο άρθροΗ καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε βοήθεια στο Μαλί