Ήδη τρεις κλοπές που αφορούν μηχανάκια, έχουν σημειωθεί σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας το τελευταίο 24ωρο, με τους πολίτες να είναι έντρομοι και να ψάχνουν μέτρα αντιμετώπισης και προφύλαξης για παν ενδεχόμενο.


Νεαρός κυνήγησε τους… κλέφτες!

Τα αντανακλαστικά ενός 27χρονου στη Ν. Ιωνία, ο οποίος αντιλήφθηκε έγκαιρα δίδυμο διαρρηκτών, που κυκλοφορούσε ξημερώματα σήμερα στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα οι δράστες να συλληφθούν λίγο αργότερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο νεαρής ηλικίας άντρας, γύρω στις 4 το πρωί, άκουσε τους θορύβους από την προσπάθεια δύο κουκουλοφόρων ατόμων να κλέψουν το δίκυκλο όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο κάτω από το διαμέρισμά του. Πετάχτηκε έξω και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά εκείνοι πρόλαβαν να επιβιβαστούν στο κλεμμένο μηχανάκι και να τραπούν σε φυγή.

Ενημέρωσε σχετικά τις αστυνομικές αρχές, ενώ και ο ίδιος βγήκε με το αυτοκίνητό του στον δρόμο, ακολουθώντας τους δράστες. Αποτέλεσμα των ενεργειών του ήταν οι δράστες να εντοπιστούν μέσα σε μανάβικο που είχαν τρυπώσει, να βρεθεί το δίκυκλό του και να αποτραπούν ενδεχόμενες άλλες διαρρήξεις, τις οποίες ίσως διέπρατταν οι δύο «ποντικοί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες με το κλεμμένο δίκυκλο δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν αρκετά από το διαμέρισμά του, όταν ο νεαρός τούς ακολούθησε με αυτοκίνητο και τους εντόπισε. Κατάφεραν να γλιτώσουν από μικρά στενά, αλλά ο ίδιος επέμενε να «χτενίζει» την περιοχή.

Ταυτόχρονα, είχαν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, που έσπευσαν μόλις ειδοποιήθηκαν από τον νεαρό για την κλοπή.

Οι «ποντικοί» πιάστηκαν τελικά στα πράσα… Αστυνομικοί τους περικύκλωσαν μέσα σε κατάστημα, το οποίο είχαν διαρρήξει σπάζοντας την τζαμαρία. Στα χέρια τους κρατούσαν χρηματικό ποσό, ενώ ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν συσκευές. Ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ στο σημείο είχε καταφθάσει και ο νεαρός που τους αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή και τους κυνήγησε.

Το δίκυκλό του βρέθηκε σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση. Αποδόθηκε στον ίδιο, όπως και τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που διέρρηξαν. Δεν αποκλείεται μετά από εκείνη τη διάρρηξη, αν δεν είχαν συλληφθεί, να συνέχιζαν τη δράση τους, ανοίγοντας και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 67 ετών θα παραπεμφθούν αρμοδίως.

Το μόνο σίγουρο είναι πως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας η όλη κατάσταση και ο συναγερμός είναι το λιγότερο που μπορεί να παρέχει σαν προστασία της ιδιοκτησίας του ο κάθε πολίτης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Pfizer παρουσιάζει το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) της Θεσσαλονίκης στην Πανεπιστημιακή κοινότητα
Επόμενο άρθροΚορονοιός: Μάλλον έχει χαθεί η μπάλα