Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Προϋπόθεση για τη μόνιμη κατάργηση της προνομοθετημένης περικοπής είναι το «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2022, καθώς και η συγκατάθεση των πιστωτών προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική.

 

Ο κ. Ντομπρόβσκις, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την οποιαδήποτε αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020, υπογραμμίζει ως «αγκάθι» τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα, και στέλνει το μήνυμα ότι οι όποιες προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να γίνονται ελεγχόμενα και να μην ξεφεύγουν από τα διεθνή σημεία αναφοράς.

 

Ακόμη, διατυπώνει την εκτίμηση ότι θα είναι εκ των πραγμάτων σταδιακή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τις οποίες ωστόσο η Αθήνα θα πρέπει να δοκιμάσει με εκδόσεις ομολόγων μέσα στη χρονική περίοδο του cash buffer. Σαφώς θετική εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την πλευρά της, στην προοπτική μιας bad bank για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Είμαστε στα αρχικά στάδια» συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές, σημειώνει ο κ. Ντομπρόβσκις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρδη για τον Nikkei
Επόμενο άρθροΣε αναπτυξιακά «πελάγη» πλέει η Costamare